• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

IP camera firmware updaten

Soms komt er voor IP camera's (en andere apparaten) nieuwe firmware uit. Firmware is het stukje software wat op de camera staat waardoor de camera doet waarvoor hij bedoeld is. Ook recorders hebben die zogenoemde firmware. Het kan voorkomen dat de firmware versie die op een IP camera staat een klein foutje bevat waardoor updaten noodzakelijk of aan te raden is. Soms heeft een nieuwe versie ook nieuwe functies, of is de indeling van het menu gewoon handiger.

In deze stap voor stap handleiding leggen we je uit hoe het updaten van een IP camera (vanaf software versie 6.x of hoger) in zijn werk gaat. Wil je updaten? Dan kun je het beste je huidige software versie(s) per e-mail aan ons doorgeven zodat wij je een link naar het juiste bestand kunnen toesturen.

Het kan zijn dat je Neview camera een iets andere indeling heeft, dit verschilt namelijk per model of software versie. Kom je er met deze handleiding helemaal niet uit? Neem dan even contact met ons op.

Stap 1: De "maintenance pagina" openen

We gaan er vanuit dat de camera benaderbaar is met een Windows computer, dat is namelijk noodzakelijk bij het updaten van de firmware. Als je het IP adres intypt in de browser en vervolgens inlogt op de IP camera klik je bovenaan op "Configuration", vervolgens aan de linkerzijde op "System" en op "System configuration".

Op die pagina zie je de huidige firmware versie achter "Firmware Version". In het voorbeeld hieronder is de firmware versie 6.1.35.3 en de IMX versie IMX322:


Klik gerust op de afbeelding voor een grote versie

Klik vervolgens bovenaan op de knop "Maintenance" om de volgende pagina te openen:


Klik gerust op de afbeelding voor een grote versie

Stap 2: De firmware selecteren en uploaden

Het bestand dat je van ons heeft ontvangen is de nieuwe firmware voor je IP camera. Om dit bestand te uploaden klikt u op "Browse" en selecteer je dit bestand op je PC. Zorg er wel voor dat je het .rar bestand hebt uitgepakt en je het .fls bestand naar de camera stuurt. De locatie verschijnt dan in het veld links van de browse knop:


Klik gerust op de afbeelding voor een grote versie

Klik vervolgens op "Upgrade om het proces te starten. De IP camera vraagt nog om een bevestiging die er als volgd uitziet:

Klik gerust op de afbeelding voor een grote versie

Stap 3: Het proces volgen

Het updaten werkt doorgaans beter vanaf een computer met vaste netwerkverbinding (geen wifi), maar een stabiele wifi verbinding is natuurlijk geen probleem. Je kunt de status van het updaten volgen in twee stappen. De eerste status is die van het uploaden van het nieuwe firmware bestand:


Klik gerust op de afbeelding voor een grote versie

De tweede statusbar begint automatisch zodra het uploaden voltooid is en laat zie hoe ver de camera is met het installeren van de nieuwe software:

Klik gerust op de afbeelding voor een grote versie

Stap 4: De nieuwe versie controleren

Na het updaten verschijnt automatisch de login pagina op het scherm. Het kan ook zijn dat de nieuwe firmware een nieuwe plugin op uw computer vereist, in dat geval verschijnt de downloadpagina. Om er zeker van te zijn dat je computer geen verouderde pagina laat zien kun je deze vernieuwen door op CTRL en F5 tegelijk te drukken.

De huidige firmware versie controleer je door in te loggen op de IP camera en vervolgens bovenin weer op "Configuration" te klikken. Daar klik je links weer op de knop "System" en vervolgens op "System configuration". Daar verschijnt de volgende pagina met de nieuwe firmware versie:


Klik gerust op de afbeelding voor een grote versie

De door ons uitgevoerde update is naar versie 6.1.46.3. Het is natuurlijk slechts een voorbeeld, het kan zijn dat je IP camera gebruikt maakt van een andere firmware versie waarbij de nieuwste versie alsnog lager is dan de versie voor de camera in het voorbeeld. Firmware is namelijk modelafhankelijk.