incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking Politie



Gratis hulp op afstand

Fijn dat we je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste camerabewaking set. Via deze keuzehulp willen we je een beter overzicht geven in de verschillen, voor- en nadelen van de verschillende soorten sets. Kom je er niet uit, of wil je liever telefonisch of per e-mail geholpen worden? Neem dan gerust contact met ons op.

Een set is voordeliger dan losse producten en je weet 100% zeker dat de producten met elkaar samenwerken. Niet elke set bestaat uit dezelfde producten en dat leggen we graag aan je uit. Op onze website vindt je camerabewaking sets in drie categorieën, daar beginnen we eerst mee:

Set met IP camera's

In deze sets vind je de recorder voor het opnemen van je camerabeelden en één of meerdere IP camera's. Omdat we niet weten hoe lang de kabels moeten zijn en we maar liefst 8 verschillende lengtes hebben zitten deze niet bij de set. Je kunt bij IP camera sets kiezen uit een recorder zonder of met PoE.

Bekijk alle IP camera sets

Set met 4-in-1 camera's

In deze sets vindt je ook de recorder voor het opnemen van je camerabeelden en één of meerdere camera's. Daarnaast is er voor elke camera 20 meter aansluitkabel meegeleverd en is de set ook voorzien van voeding voor de camera's. Deze sets zijn dus in feite helemaal compleet.

Bekijk alle 4-in-1 camera sets

Set met Wifi camera's

De wifi camera sets zijn ook compleet, ze bevatten de recorder voor het opnemen van je camerabeelden, één of meerdere wifi camera's en de voeding voor zowel de recorder als de wifi camera's. Daarnaast zijn de camera's al gekoppeld aan de recorder zodat je direct beeld hebt bij het aansluiten van alle producten.

Bekijk alle wifi camera sets

Welke set past het beste bij jou?

Dat hangt vooral af van je wensen en eisen. Bij elke categorie zijn er overeenkomsten en verschillen, hieronder een kort overzicht:

Overeenkomsten

  Je kunt bij elke set live meekijken en terugkijken op je smartphone of tablet.
  Bij alle sets is een recorder meegeleverd die je kunt uitlezen via je computer.
  Bij alle categorieën zijn sets met verschillende resoluties (2 t/m 8 MegaPixel).
  Op alle recorders kun je via HDMI of VGA een beeldscherm aansluiten.

Verschillen

  De verbinding tussen de camera en recorder is bij elke categorie anders.
  Je bent niet bij elke set even flexibel in het toevoegen van meer camera's.
  De prijzen verschillen per categorie, ook bij vergelijkbare resoluties.

De voor- en nadelen per type

Het grootste verschil tussen de drie soorten camera sets is de manier waarop de camera en recorder verbinding met elkaar hebben, maar er zijn meer voor- en nadelen. Hieronder vindt je ze duidelijk bij elkaar.

Set met IP camera's

Bij dit type set maakt de camera verbinding via het netwerk. Om dit netwerk tot stand te brengen heb je netwerkkabels nodig. Je kunt kabels met een standaard lengte (1 t/m 50 meter) gebruiken, maar je kunt ook kabel op rol kopen en deze zelf op lengte maken.

Voordelen van sets met IP camera's
- Je kunt meerdere IP camera's op één switch aansluiten en vanaf die switch met één kabel naar je router.
- IP camera's hebben meer techniek voor een mooier beeld.
- De verbinding tussen de camera en recorder is stabiel, maar door de beeldbewerking wel met een kleine vertraging (ca. 0.2 seconden).
- Netwerkkabel is relatief goedkoop en in veel lengtes beschikbaar, kabels op rol kun je ook zelf op lengte maken.
- Door de Onvif standaard kun je ook in de toekomst makkelijk camera's toevoegen of vervangen als dat nodig is.

Nadelen van sets met IP camera's
- Iets duurder dan sets met 4-in-1 camera's, dat komt vooral door de extra techniek in iedere IP camera.
- Een netwerk is iets storingsgevoeliger, hoe meer switches je gebruikt, hoe groter de kans dat er iets stuk gaat.

Set met 4-in-1 camera's

Bij de 4-in-1 camera sets wordt de verbinding tussen de camera en de recorder gemaakt door middel van een coaxkabel. In plaats van de coaxkabel kun je ook UTP kabel en een video balun gebruiken. De standaard meegeleverde kabels zijn 20 meter lang en we hebben eventueel kabels van 40 meter.

Voordelen van sets met 4-in-1 camera's
- 4-in-1 camera's zijn iets eenvoudiger en daardoor voordeliger in aanschaf.
- Doordat de camera's over minder techniek beschikken gaan ze meestal langer mee dan IP camera's.
- Door het gebruik van een directe videokabel tussen de camera en recorder heb je eigenlijk geen vertraging.
- Het signaal is een standaard, je kunt later dus altijd een HD-CVI/HD-TVI/AHD of Onvif IP camera toevoegen.

Nadelen van sets met 4-in-1 camera's
- Je moet vanaf elke camera een kabel naar de recorder leggen, je kunt dit niet combineren met een switch.
- Het signaal door de kabels is niet digitaal en daardoor iets storingsgevoeliger in de buurt van elektrische apparaten.

Set met wifi camera's

De camera's van een wifi camera set maken draadloos verbinding met de recorder. Bij onze wifi sets is die draadloze verbinding rechtstreeks van de camera naar de recorder. Je belast dus niet je eigen wifi netwerk thuis.

Voordelen van sets met wifi camera's
- Je hoeft door de draadloze verbinding geen kabel te leggen tussen de recorder en de camera's.
- Je kunt naast de wifi camera's in de set ook andere Onvif IP camera's toevoegen via een kabel.
- De wifi camera sets maken gebruik van een eigen netwerk, je bent dus niet afhankelijk van je thuisnetwerk.
- Bij onze wifi camera sets zijn de camera's al gekoppeld aan de recorder, dit hoef je niet meer zelf te doen.

Nadelen van sets met wifi camera's
- Je kunt niet zomaar een wifi camera toevoegen, deze moet wel geschikt zijn voor de set.
- Met een draadloze verbinding kun je maar een beperkte afstand overbruggen.
- Het wifi signaal kan verstoord worden door anderen, met dit risico moet je rekening houden.

De resolutie kiezen

De resolutie bepaald de grootte van je videobeelden, het zegt overigens weinig over de scherpte van het beeld. Hoe hoger de resolutie, hoe groter het beeld en hoe beter je details kunt zien. Een goede vergelijking vinden we de krant. Op een kleine foto zie je altijd minder details dan op een grote foto. Daarom printen ze belangrijke foto's altijd groter op een pagina.
Hiernaast zie je een afbeelding met de verhoudingen tussen verschillende resoluties. We hebben voor de vergelijking de oude analoge D1 resolutie en 720p HD ook toegevoegd, maar deze kun je niet meer in onze webshop aanschaffen.

5 MegaPixel is op dit moment de meest gekozen optie. Klanten die met een camera een grotere ruimte willen overzien en daarbij niet willen inleveren op details kiezen vaak voor een 8 MegaPixel (4K ultra HD) camera.

In onze webshop vind je vier resoluties, namelijk:

2 MegaPixel: 1920 x 1080 pixels
4 MegaPixel: 2560 x 1536 pixels
5 MegaPixel: 2592 x 1944 pixels
8 MegaPixel: 3840 x 2160 pixels

De 4 MegaPixel resolutie is op dit moment alleen beschikbaar bij IP camera's. De overige resoluties hebben we zowel bij IP camera's als bij 4-in-1 camera's.

Klik voor een vergroting
Om te bepalen welke resolutie je nodig hebt is het goed om te bepalen wat je in beeld wilt brengen en wat je wilt herkennen. Een hogere resolutie zorgt voor het herkennen van meer details, dat is handig als je bijvoorbeeld kleine producten in een winkel wilt bewaken, of als je een groot terrein in beeld gaat brengen.

Wil je je camerabewaking alleen gebruiken om overzicht te houden, bijvoorbeeld om te zien of er iemand loopt zonder direct te kunnen zien wie dat is, dan voldoet een lagere resolutie ook vaak. Het kiezen van de juiste resolutie hangt natuurlijk ook samen met het budget. Een hogere resolutie kost helaas iets meer dan een lagere resolutie.

Kiezen uit verschillende camera's

Als je weet wat voor soort camerabewaking set je wilt en welke resolutie kun je nog kiezen uit verschillende modellen bewakingscamera's. Binnen een bepaalde serie (bijvoorbeeld 5 MegaPixel IP camera sets) is de gebruikte techniek en de resolutie gelijk. Maar de volgende specificaties zijn nog wel belangrijk.

De lens / kijkhoek

De lens bepaald de kijkhoek van je bewakingscamera. Hoe kleiner de afmeting van de lens, hoe groter de kijkhoek. De meeste camera's in ons assortiment hebben een instelbare lens van 2.8 tot 12 mm. Als je deze lens instelt op 2.8 mm heb je een kijkhoek van circa 100 graden. Stel je hem in op 12 mm, dan is je kijkhoek nog ongeveer 40 graden. Een grote kijkhoek is handig om dichtbij de camera veel te zien. Als je bijvoorbeeld een kleine ruimte hebt kun je met een 100 graden kijkhoek langs beide muren kijken als je de bewakingscamera in een hoek plaatst.

Hangt je camera wat verder weg van het te bewaken object, dan kan het handiger zijn om iets in te zoomen waardoor je het beeld dichterbij haalt. Een bewakingscamera met een vaste lens van 3.6 mm heeft een kijkhoek van ongeveer 90 graden. Daarmee kun je dus nét niet de hele ruimte overzien als je hem in de hoek van een kleine kamer hangt.

Voorbeeld van een 2.8 mm lens

Voorbeeld van een 3.6 mm lens

Voorbeeld van een 6 mm lens

Nachtzicht (infrarood of colorview)

Er zijn twee soorten nachtzicht, namelijk met behulp van infraroodlicht (nachtzicht in grijstinten) en met normaal ligt (nachtzicht in kleur). Dit laatste noemen we colorview.

Nachtzicht met infrarood
Als het te donker in de omgeving wordt schakelt de camera automatisch over op nachtstand en wordt de infraroodverlichting ingeschakelt. Infraroodlicht is niet zichtbaar voor het menselijk ook, je ziet hooguit kleine ronde stipjes als je direct in de camera kijkt. Nadeel van dit type nachtzicht is dat het beeld niet meer in kleur is en dus in grijstinten.

Nachtzicht met wit licht
De colorview camera's van Neview beschikken over wit licht. De camera's zijn daarnaast lichtgevoeliger en kunnen dus aanzienlijk langer met alleen daglicht filmen. Als het echt te donker wordt schakelt de camera twee witte led lampjes in. Groot voordeel daarvan is dat je ook 's nachts beelden in kleur kunt opnemen. Hierdoor zijn de details beter zichtbaar en kun je personen en objecten beter herkennen.

De behuizing van je bewakingscamera

Soms is het uiterlijk van je bewakingscamera ook belangrijk. Dat kan zijn omdat je simpelweg het ene mooier vindt dan het andere, maar andere zaken kunnen ook meespelen:

Plaats van je bewakingscamera
Sommige modellen kun je bijvoorbeeld alleen aan de muur, of alleen aan het plafond monteren, het is handig om daar rekening mee te houden. Een bulletcamera is bijvoorbeeld iets groter dan een dome camera. Soms past een model daarom wel, of juist niet.

Als er objecten zijn waar je langs wilt kijken (bijvoorbeeld een regenpijp) is het handig om daar al rekening mee te houden. Een bulletcamera steekt iets meer uit, maar je kunt dit resultaat ook bereiken door een dome camera met muurbeugel te kiezen.

Opvallend, of juist bescheiden
Van sommige klanten mag een bewakingscamera echt wel opvallen, want dat werkt preventief beter. Sommige klanten kiezen liever voor een iets meer bescheiden oplossing. Zelf vinden we een dome camera bij een woonhuis wel netjes, maar een grote witte bulletcamera staat toch iets minder mooi.

Kunnen we je helpen?

We begrijpen het als je nog niet echt weet wat voor jou nu de beste keuze is. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. Je kunt ons ook altijd bouwtekeningen, foto's, plattegronden of schetsen sturen per e-mail.

Bekijk hieronder de camerabewaking sets op onze website

arrow_upward