incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Wifi camera's

Een wifi camera is eigenlijk ook een IP camera, maar de verbinding met het netwerk is dan draadloos (via wifi). In ons assortiment vindt je hoogwaardige wifi camera's met een hoge resolutie. Je kunt ze bekijken op je smartphone of tablet, maar ook opnemen met een NVR of NAS.

Heb je onze wifi camera sets gezien? Dan heb je een recorder met één of meerdere camera's die verbinden via een eigen wifi netwerk.

Er is 1 product.

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters
Verschil tussen wifi en bedraad

Er zijn niet zoveel verschillen tussen wifi camera's en IP camera's die je met een kabel dient aan te sluiten. De verbinding naar het netwerk is echter wel helemaal anders. Een IP camera sluit je met een netwerkkkabel aan op je netwerk, maar een wifi camera maakt draadloos (via wifi) verbinding met jouw wifi netwerk.

Omdat je geen netwerkkabel naar je wifi camera hoeft te leggen is het ook niet mogelijk om gebruik te maken van PoE (Power over Ethernet), je zult je wifi camera dus van stroom moeten voorzien met een losse 12 volt adapter.

Zo sluit je een wifi camera aan

Een wifi camera maakt verbinding met je eigen wifi netwerk, maar je moet die gegevens wel eerst invoeren natuurlijk. Daarom sluit je de wifi camera eerst met een netwerkkabel aan op je router. Zodra je de voeding in het stopcontact gestoken hebt start de wifi camera op en na ongeveer 60 seconden kun je deze vinden met je computer. Op de computer stel je vervolgens het wifi netwerk in waarna de camera verbinding maakt via wifi.

Als dit gelukt is kun je de camera weer loskoppelen van de netwerkkabel en plaatsen op de door jou gekozen locatie. Zorg er wel voor dat op de plaats van je wifi camera het bereik van je wifi netwerk nog voldoende is.

Natuurlijk lees je de exacte stappen en wat je precies moet doen in onze uitgebreide stap-voor-stap handleiding.

Losse wifi camera of wifi camera set?

Losse wifi camera's maken altijd verbinding met je eigen wifi netwerk. Als dat niet krachtig genoeg is, of als het bereik niet goed genoeg is kun je natuurlijk een extra wifi punt plaatsen.

Je kunt ook kiezen voor onze wifi camera sets. Deze sets zijn voorzien van een recorder en één of meerdere wifi camera's. Deze camera's maken geen gebruik van je thuisnetwerk, maar verbinden rechtstreeks met de recorder. Deze camera's zijn bij aanschaf ook al aan de recorder gekoppeld, je hoeft ze dus niet meer in te stellen.

Bekijk de wifi camera sets

Resolutie van je wifi camera

We zien helaas veel aanbieders met goedkope wifi camera's waarvan de resolutie eigenlijk veel te laag is. Tegenwoordig wil je natuurlijk niet meer kiezen voor iets dat in 2012 modern was, dat zouden we zelf ook niet doen namelijk. Daarom hebben we er voor gekozen in ons assortiment alleen professionele wifi camera's op te nemen met een hoge resolutie. Zo ben je bij aankoop altijd verzekerd van goed beeld voor een goede prijs.

Ook goed om te weten: Onze wifi camera's maken gebruik van de Onvif standaard, je kunt ze dus eenvoudig koppelen met software, een NAS, een NVR of ander apparaat met Onvif of RTSP ondersteuning. Je bent hiermee voor uitbreiding van je beveiliging niet per se afhankelijk van het merk van je wifi camera.

Toch liever een camera zonder wifi?

Heb je toch liever een beveiligingscamera zonder wifi, maar wil je deze wel rechtstreeks op je netwerk kunnen aansluiten? Kies dan voor een IP camera. We hebben IP camera's met 2, 4 ,5 en 8 MegaPixel resolutie en ook deze modellen zijn geschikt voor binnen en buiten. Een IP camera sluit je met een netwerkkabel aan op je netwerk. Je kunt een IP camera ook van stroom voorzien via diezelfde netwerkkabel, dan heb je Power over Ethernet nodig.

Bekijk alle IP camera's

5 voor- en nadelen van wifi

Het grootste voordeel van een wifi camera is de verbinding naar je netwerk. Die is draadloos en daarvoor hoef je dus geen kabels te leggen. Je hoeft alleen een stopcontact (redelijk) dichtbij je wifi camera te hebben om deze van stroom te voorzien. Er zijn echter nog meer voordelen en natuurlijk ook een paar nadelen, we hebben de 5 voor- en nadelen van een wifi camera hieronder neer gezet.

Voordelen van een wifi camera

  Je hoeft geen kabels te leggen naar je router of netwerk.
  Je bent flexibeler bij het kiezen van de juiste plaats.
  Wifi is tegenwoordig relatief veilig en snel genoeg.
  Bij onze wifi camera's lever je absoluut niet in op beeldkwaliteit.
  Bij tijdelijke oplossingen kun je een wifi camera veel sneller verplaatsen.

Nadelen van een wifi camera

  Draadloos signaal is uiteindelijk altijd te verstoren.
  Als je veel wifi apparaten hebt kan het netwerk langzamer worden.
  Het bereik is sterk afhankelijk van de locatie van de wifi camera.
  Bij een reset of wijziging in je wifi gegevens is de verbinding weg.
  Wifi camera's hebben een zichtbare antenne en vallen daardoor meer op.


Wifi camera’s voor buiten

Onze wifi camera's kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Ze zijn geschikt voor gebruik in de regen, wind en zon. Als je meerdere wifi camera's wilt plaatsen en dit zowel binnen als buiten gaat doen kun je dus hetzelfde model gebruiken.

Bij plaatsing buiten dien je wel rekening te houden met het bereik van jouw wifi netwerk. Daar waar dit binnen nog heel goed kan zijn kan dit door de gevel zodanig verstoord worden dat er bij de buitenmuur onvoldoende bereik voor de wifi camera is. Houd hier dus rekening mee voordat je jouw nieuwe bewakingscamera vast zet aan de muur.

Wifi camera opnemen

Je hebt je camera's natuurlijk voor bewaking, het beste wat je dan kunt doen is de beelden van jouw wifi camera's opnemen zodat je de beelden kunt terugkijken en eventueel bewijs hebt. Onze wifi camera's maken gebruik van de Onvif standaard, dat wil zeggen dat je de beelden kunt opnemen met alle software en apparaten die deze standaard ook ondersteunen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

- De gratis VMS software voor op je computer
- Een IP camera recorder (van Neview, maar een ander merk kan ook)
- Een NAS (we hebben alle camera's getest met Synology, QNAP, Asustor en Netgear)

Je kunt een wifi camera natuurlijk ook toevoegen de app op je smartphone of tablet (Apple of Android), je kunt dan live meekijken en direct een goed overzicht van de situatie krijgen.

Persoonlijk advies nodig?

We begrijpen het als je nod vragen hebt. Je kunt daarom altijd contact met ons opnemen of (op afspraak) langskomen in onze showroom in Hoogeveen. Onze productexperts kunnen je alles vertellen over wifi camera's en over eventuele alternatieven. We zijn op werkdagen bereikbaar van 10:00 - 17:00.
arrow_upward