incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Video baluns

Met een video balun verbind je jouw BNC camera via een UTP kabel met je recorder of TV. Een video balun bestaat altijd uit twee delen: het deel bij de camera (het begin van de UTP kabel) en het deel bij de recorder (het einde van de UTP kabel). Je kunt video baluns ook alleen per set gebruiken. Video baluns zijn niet geschikt om een BNC camera op het netwerk aan te sluiten, of een netwerkcamera op een BNC recorder aan te sluiten.

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)

Actieve filters
Beveiligingscamera met video balun

Een video balun gebruik je om een camera met BNC aansluiting op de recorder aan te sluiten d.m.v. een UTP kabel. De video balun zorgt er voor dat je zowel voeding als video via één UTP kabel kunt sturen.

Een video balun kun je niet gebruiken voor het aansluiten van een BNC camera op het netwerk, je kunt ze ook niet gebruiken om IP camera's op een recorder met BNC ingangen aan te sluiten.

UTP kabels

Om een video balun te gebruiken heb je een UTP kabel nodig. Een cat 5e kabel is daarbij voldoende, maar je kunt natuurlijk ook voor cat 6 kiezen. We adviseren een maximale lengte van circa 50 meter als je zowel voeding als video via jouw video balun gaat sturen. Gebruik je hem alleen voor video, dan houden we zelf altijd 100 meter als maximale lengte aan.

Bekijk alle geschikte kabels

Heb je hulp nodig?

Kunnen we je helpen bij het maken van de juiste keuze, of twijfel je of een video balun wel de juiste oplossing is? Neem dan gerust contact met ons op, onze productexperts helpen je graag verder.

Geen voeding nodig

Een video balun is passief, dat betekend dat er eigenlijk niks gebeurd in de video balun zelf. De video balun heeft dus geen eigen voeding nodig en ze veranderen ook niks aan het signaal van je beveiligingscamera.

Een video balun zorgt er alleen voor dat je een camera met BNC aansluiting en voedingsstekker kunt aansluiten op een UTP kabel.

Geschikte resolutie

We hebben video baluns die geschikt zijn voor gebruik t/m 2 MegaPixel en video baluns die je kunt gebruiken voor een hogere resolutie (tot wel 8 MegaPixel). Zorg er voor dat je een video balun kiest die de resolutie van jouw camera ondersteund. Kies je een balun met een lagere resolutie, dan kan er signaalverlies optreden in de balun waardoor het beeld minder duidelijk wordt. Zonde natuurlijk en onnodig.

Op zoek naar iets anders?

Wellicht is een video balun niet helemaal wat je zoekt? Gelukkig hebben we een uitgebreid assortiment accessoires en kabels om je zo goed mogelijk te helpen. Wellicht heb je ook interesse in:

Combikabels
UTP kabels
PoE switches
Recorders
arrow_upward