incl. BTW

Filteren op

Prijs

Prijs

  •  29,00 -  49,00

Golflengte

Golflengte

Nachtzicht

NachtzichtKlantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Infraroodlampen

Plaats een extra infraroodlamp of -schijnwerper in donkere hoeken of bij beveiligingscamera’s waarbij het nachtzicht niet duidelijk genoeg is. Zo zijn ook je beelden in het donker waardevol. Alle infraroodlampen in onze webshop zijn geschikt voor buiten. We leveren ze standaard zonder adapter, maar de benodigde adapter vind je wel op de productpagina.

Er zijn 5 producten.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Actieve filters
Infraroodlamp voor beveiligingscamera's

In deze categorie vind je diverse infraroodlampen, infrarood schijnwerpers en overige infrarood verlichting voor beveiligingscamera's. Heb je geen infrarood camera, maar is de camera wel infrarood gevoelig, dan kun je met een externe infrarood lamp alsnog een helder nachtzicht creëren.

Waarom een extra infraroodlamp?

Veel bewakingscamera's zijn al voorzien van ingebouwde infraroodverlichting, dat werkt prima (en raden we ook zeker aan), maar er zijn een aantal nadelen:

Belichting van één kant

Als je alleen de infraroodverlichting van je camera gebruikt verlicht je alle objecten maar vanaf één kant. Dat is erg nadelig voor de herkenbaarheid van bijvoorbeeld personen of auto's. Voor een goede herkenbaarheid is het beter om vanuit meerdere kanten te belichten.

Op de meeste locaties is al omgevingslicht aanwezig, bijvoorbeeld van een buitenlamp of straatlantaarn, zelfs de maan helpt mee. Maar op sommige locaties is te weinig omgevingslicht om een mooi nachtbeeld te hebben.

Donkere hoeken of weerkaatsing

Je richt jouw camera natuurlijk zo dat je precies in beeld hebt wat je wilt zien, maar daardoor richt je de infraroodverlichting in jouw camera dezelfde kant op, terwijl dat misschien helemaal niet handig is. Soms is het handiger om dit bijvoorbeeld de donkere hoek rechts te verlichten. Het licht vanuit je camera kan bijvoorbeeld weerkaatsen op de muur, of op een plant, hierdoor wordt alle ruimte achter het weerkaatsende object donkerder. Om dit te voorkomen, of eigenlijk op te lossen kun je extra infraroodlamp(en) plaatsen.

Niet goed? Geld terug!

Het wel of niet goed belichten van jouw omgeving blijft lastig vooraf te berekenen. Soms werkt een extra infraroodlamp heel goed, maar soms ook niet. Daarom kun je je bestelling bij ons binnen 30 dagen retour sturen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de infraroodlamp in nieuwstaat is (dus niet gemonteerd aan de gevel). We raden onze klanten daarom ook aan om het effect te testen door de lamp zelf vast te houden en de gewenste kant op de schijnen. Op die manier weet je of de door jouw bestelde infraroodlamp voldoet, maar ook wat de gewenste locatie voor je nieuwe lamp is.

Waarom infrarood?

Met jouw beveiligingscamera’s wil je in de gaten houden wat er op jouw terrein gebeurt. Zonder infrarood licht zie je niks op het beeld wanneer het donker is. En dit terwijl criminele activiteit vooral in het donker plaatsvindt. Niet geheel toevallig natuurlijk.

Om ervoor te zorgen dat jouw beveiligingscamera’s alles zien, zonder dat je het hele terrein iedere avond moet verlichten, kun je infrarood licht inzetten. De meeste camera’s hebben zelf al ingebouwd infrarood licht, maar als dat niet het geval is kun je één van onze infraroodlampen gebruiken.

Verschil tussen 850nm en 940nm

We hebben twee soorten infraroodlampen, namelijk 850nm (nanometer) en 940nm. Het grote verschil tussen beide is de zichtbaarheid voor het menselijk oog. Bij beide soorten kun je het licht niet zien, dat wil zeggen, als je je hand voor de infraroodlamp houdt zie je hier geen licht op. Je kunt bij beide wel zien dat het infraroodlicht aan staat doordat de lampjes in de infraroodlamp rood oplichten. Bij 850nm is de zichtbaarheid aanzienlijk groter, je kunt dit vaak al op zo'n 10-15 meter afstand makkelijk zien. Bij 940nm is de zichtbaarheid bijna weg, alleen als je heel dichtbij bent en goed kijkt zul je een kleine rode gloed in de lampjes zien.

Eerst zien in onze showroom?

Wil je meer informatie over onze infraroodlampen? Neem dan contact met ons op via info@cctvwinkel.nl of per telefoon. Wil je de infrarood verlichting komen bekijken? Dan ben je van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 op afspraak van harte welkom in onze showroom in Hoogeveen.
arrow_upward