incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Je kunt natuurlijk een NVR (Netwerk Video Recorder) gebruiken voor het opnemen van je IP camera, maar je kunt ook gebruik maken van een Qnap NAS.

Tip: Heb je een NVR en een Qnap NAS? Dan kun je de camerabeelden ook op beide apparaten opnemen. Zo heb je altijd een back-up als één van beide defect raakt of gestolen wordt.

Heb je nog geen IP camera voor je Qnap NAS?

Wellicht kunnen wij je hier dan aan helpen. Onderstaande handleiding hebben we namelijk geschreven voor de IP camera's in ons assortiment. Als je de IP camera voor Qnap bij ons aanschaft weet je dus zeker dat de handleiding klopt en je IP camera goed samenwerkt met jouw Qnap.

Bekijk alle IP camera's voor Qnap hier

In deze handleiding gaan we er vanuit dat je de IP camera al hebt ingesteld (zodat deze binnen het netwerk bereikbaar is) en dat je de Qnap NAS ook hebt aangesloten. Deze handleiding is puur gericht op het instellen van de camera op de NAS. Als je andere handelingen eerst moet uitvoeren raden we je aan om eerst de betreffende handleiding te lezen.

Stap 1: ‘Surveillance station’ installeren en openen

Qnap heeft een app genaamd “Surveillance station”. Deze app heb je nodig voor het instellen van de camera op de NAS. Heb je de app al? Zorg dan dat deze geüpdatet is tot de laatste versie.

Als je de app hebt geïnstalleerd staat deze op het bureaublad van je NAS.

Om de app te openen klik je op het roze icoon daarboven. Vervolgens vraagt de NAS om in te loggen.

Stap 2: De IP camera toevoegen

Na het inloggen zie je onderstaand scherm, er zijn nog geen camera’s geconfigureerd. Als je al een andere camera hebt toegevoegd zie je deze natuurlijk al wel staan. Standaard kun je bij de meeste Qnap modellen twee camera’s toevoegen. Voor extra camera’s kun je een licentie kopen.


Om een IP camera toe te voegen klik je in het linker menu op “Camerafonfiguratie” en vervolgens op het plusje van het kanaal waar je de camera wilt toevoegen. Als je nog geen camera’s hebt toegevoegd zal dat bij kanaal 1 zijn. Het volgende scherm verschijnt dan:


Standaard staat “Automatisch naar camera(‘s) zoeken” aangevinkt. Omdat het automatisch zoeken soms best lang duurt kun je dit beter uitschakelen en op “Volgende” klikken. Het volgende scherm verschijnt dan:


Je moet daar de volgende gegevens invullen:

Kanaal: Kanaal 1 (of Kanaal 2 als je bij Kanaal 1 al een camera hebt geconfigureerd).
Cameramerk: Onvif Cameramodel: Onvif ProfileS Camera’s.
Cameranaam: Deze naam mag je zelf kiezen (bijvoorbeeld “Voordeur”).
IP-adres: Het IP adres van je camera, in ons voorbeeld 192.168.2.248, maar dit kan dus anders zijn.
Poort: Bij de meeste Neview camera’s is dit 80, bij oude modellen kan dit afwijken.
RTSP-Poort: Deze kun je op 554 laten staan.
WAN-IP-adres: Deze hoef je niet in te vullen.
Poort: Deze hoef je niet in te vullen.
RTSP WAN-poort: Deze hoef je niet in te vullen.
Gebruikersnaam: De gebruiker van je camera, standaard is dit admin.
Wachtwoord: Het wachtwoord van je camera, standaard is dit admin (Tip: wijzig het standaard wachtwoord).

Als je alle gegevens juist hebt ingevoerd kun je links op de knop “Test” klikken om de verbinding te testen.


Als de test geslaagd is kun je naar de volgende stap door op “Volgende te klikken”.


In dit scherm kun je de resolutie en beeldkwaliteit instellingen invoeren. Helaas ondersteund Qnap op dit moment nog geen H.265, dus die zul je op H.264 moeten laten staan. Kun je wel kiezen voor H.265? Dan adviseren we je om deze optie te selecteren. De resolutie kun je het best zo hoog mogelijk zetten, net als de framesnelheid en de kwaliteit. Zo weet je zeker dat je beelden in de hoogste kwaliteit opgeslagen worden.

Als je de juiste parameters hebt ingesteld klik je op “Volgende” om naar de volgende stap te gaan. Nu is het tijd om te bepalen wanneer er beelden moeten worden opgenomen. Standaard staat elk uur van elke dag aan (blauw gemarkeerd). Je kunt opnemen op bepaalde tijden uitzetten door die vakjes wit te maken.


Als je alles juist hebt ingesteld klik je weer op “Volgende” om naar de volgende stap te gaan. Daar kun je al je instellingen nogmaals controleren en vervolgens klik je weer op “Volgende”. De camera is dan na het opslaan van de gegevens succesvol toegevoegd:

Voor overige functies verwijzen we je graag naar de Qnap handleiding.

arrow_upward