incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Je IP camera of recorder zijn bereikbaar via het netwerk, daarvoor kun je een IP adres instellen. Naast dat IP adres heeft elk apparaat ook een MAC adres, een adres op het netwerk wat je niet kunt wijzigen. Het MAC adres is uniek en zorgt dat andere apparaten in het netwerk weten welk apparaat een bepaald IP adres heeft.

Naast het IP adres en MAC adres heeft je recorder of IP camera ook nog een serienummer, dit serienummer wordt gebruikt voor de P2P connectie met je mobiele telefoon of tablet. Ook dit nummer kun je niet wijzigen via het menu.

Waarom wijzigen?

Soms wil je juist wel het MAC adres of het serienummer wijzigen, bijvoorbeeld omdat je de camera tweedehands hebt gekocht en je niet wilt dat de vorige gebruiker nog via het serienummer kan meekijken, of omdat er een probleem is met het MAC adres.

Deze handleiding kun je niet zomaar volgen, om een nieuw serienummer toe te kennen moet je deze eerst bij ons aanvragen, daarvoor hebben we ook de reden waarom nodig. We kunnen niet zomaar nieuwe serienummers of MAC adressen uitgeven.

Benodigde software

De link naar de software die je nodig hebt kun je bij onze helpdesk krijgen. Als je een e-mail stuurt naar info@cctvwinkel.nl helpen we je verder. Daarbij hebben we ook de volgende informatie nodig:

- Welk MAC adres wil je wijzigen?
- Wat is het nieuwe MAC adres?
- Welk serienummer wil je wijzigen?
- Wat voor apparaat is het?

Als we deze informatie van je ontvangen hebben ontvang je van ons wat je nodig hebt. Daarbij ontvang je ook een link naar deze handleiding.

De software installeren

De software is alleen beschikbaar in het Engels, maar we leggen je per invoerveld uit wat je moet invullen. Als je de software opent ziet deze er zo uit:

De volgende gegevens moet je zelf hebben en invoeren:

IP: Het IP adres van het apparaat waarvan je iets wilt wijzigen.
Port: het poortnummer van het apparaat waarvan je iets wilt wijzigen.
User: Je gebruikersnaam van het apparaat waarvan je iets wilt wijzigen.
Name: Het wachtwoord van het apparaat waarvan je iets wilt wijzigen.
Device Type: Bij het keuzeveld rechts kun je kiezen uit IPC, DVR of NVR.

Als voorbeeld: Standaard is het poortnummer van een IP camera 80, de standaard gebruikersnaam is admin en het standaard wachtwoord is ook admin (12345 bij recorders), het kan natuurlijk zijn dat je deze gegevens als hebt aangepast.

Bij device type kies je "IPC" als je een IP camera wilt wijzigen, "DVR" als je een DVR wilt wijzigen en "NVR" als je een NVR of XVR wilt wijzigen

MAC adres wijzigen

Om het MAC adres te wijzigen zet je een vinkje voor "Set MAC" en vervolgens voer je de twee getallen in die je van ons hebt ontvangen. Vervolgens klik je onderaan op de knop "Set up".

Serienummer wijzigen

Om het serienummer te wijzigen zet je een vinkje voor "Set SN" en vervolgens voer je het serienummer in dat je van onze helpdesk hebt gekregen. Vervolgens klik je onderaan op de knop "Set up". Zelf een serienummer bedenken of invoeren heeft geen zin, alleen bekende serienummers kunnen zich aanmelden bij de database.

arrow_upward