incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Je kunt natuurlijk een NVR (Netwerk Video Recorder) gebruiken voor het opnemen van je IP camera, maar je kunt ook gebruik maken van een Synology NAS.

Tip: Heb je een NVR en een Synology NAS? Dan kun je de camerabeelden ook op beide apparaten opnemen. Zo heb je altijd een back-up als één van beide defect raakt of gestolen wordt.

Heb je nog geen IP camera voor je Synology NAS?

Wellicht kunnen wij je hier dan aan helpen. Onderstaande handleiding hebben we namelijk geschreven voor de IP camera's in ons assortiment. Als je de IP camera voor Synology bij ons aanschaft weet je dus zeker dat de handleiding klopt en je IP camera goed samenwerkt met jouw Synology.

Bekijk alle IP camera's voor Synology hier

In deze handleiding gaan we er vanuit dat je de IP camera al hebt ingesteld (zodat deze binnen het netwerk bereikbaar is) en dat je de Synology NAS ook hebt aangesloten. Deze handleiding is puur gericht op het instellen van de camera op de NAS. Als je andere handelingen eerst moet uitvoeren raden we je aan om eerst de betreffende handleiding te lezen.

Stap 1: ‘Surveillance station’ installeren en openen

Synology heeft een app genaamd “Surveillance station”. Deze app heb je nodig voor het instellen van de camera op de NAS. Heb je de app al? Zorg dan dat deze geüpdatet is tot de laatste versie. Als je de app hebt geïnstalleerd staat deze in het hoofdmenu van je NAS.

Om de app te openen klik je op het camera icoon boven de tekst “Surveillance station”. Vervolgens kom je op de beginpagina van deze app.

Stap 2: De IP camera toevoegen

Op de beginpagina van de app zie je het icoon “IP-camera”. Deze klik je aan om een IP camera toe te voegen. Na het openen zie je onderstaand scherm, er zijn nog geen camera’s geconfigureerd. Als je al een andere camera hebt toegevoegd zie je deze natuurlijk al wel staan. Standaard kun je bij de meeste Synology modellen twee camera’s toevoegen. Voor extra camera’s kun je een licentie kopen.

Om een IP camera toe te voegen klik je in het links bovenin op “Toevoegen” en vervolgens op “Camera toevoegen”. volgende scherm verschijnt dan:

Kies hier voor “Snelle installatie” en klik op “Volgende”. Je ziet dan het volgende scherm:

Je moet daar de volgende gegevens invullen:

Naam: Deze naam mag je zelf kiezen (bijvoorbeeld “Voordeur”).
IP-adres: Het IP adres van je camera, in ons voorbeeld 192.168.2.248, maar dit kan dus anders zijn.
Poort: Bij de meeste Neview camera’s is dit 80, bij oude modellen kan dit afwijken.
Merk : [ONVIF]
Cameramodel: Alle functies.
Gebruikersnaam: De gebruiker van je camera, standaard is dit admin.
Wachtwoord: Het wachtwoord van je camera, standaard is dit admin (Tip: wijzig het standaard wachtwoord).

Als je alle gegevens juist hebt ingevoerd kun je links op de knop “Verbinding testen” klikken om de verbinding te testen.

Als de test geslaagd is kun je naar de volgende stap door op “Volgende” te klikken. Vervolgens krijg je een overzicht van de instellingen en klik je op “Voltooien”.

Stap 3: De resolutie correct instellen

Standaard kiest Synology soms een aantal instellingen die niet heel gunstig zijn voor je beeldkwaliteit. Je kunt deze instellingen het beste handmatig goed zetten. Dit doe je door in het scherm de betreffende camera te selecteren en op “Bewerken” te klikken.

Je ziet dan het volgende scherm:

Deze gegevens kloppen, je hebt ze immers net bij het toevoegen van de camera ingevoerd. De gegevens die we gaan wijzigen vind je boven bij het tabblad “Video” klik hier op om onderstaande instellingen te zien:

De standaard instellingen zorgen voor een relatief lage kwaliteit video, maar besparen daarmee wel opslagruimte. In deze handleiding leggen we uit welke instellingen je moet veranderen om het maximale uit je camera te halen.

Als je opslagruimte wilt of moet besparen raden we je aan om even de Synology handleiding te raadplegen voor alle informatie.

Algemeen
Videoformaat: Gek genoeg zet Synology deze vaak standaard op H.264. Deze kun je beter op H.265 zetten. De H.265 compressie is namelijk net zo goed qua beeldkwaliteit, maar gebruikt aanzienlijk minder opslag.
Audioformaat: Als je IP camera geen geluid heeft kun je deze beter op [Uitschakelen] zetten.
Streamprofiel
Hoge kwaliteit: Deze moet op “Stream 1 staan”.
Gebalanceerd: Deze kun je ook op “Stream 1” zetten, maar “Stream 2” is ook voldoende.
Lage bandbreedte: Deze kun je het beste op “Stream 3” zetten, dit is de kleinste stream.


Het kan zijn dat jouw IP camera maar 1 of 2 streams heeft, dan moet je die selecteren. Als je wel twee of drie streams hebt kun je nu de instellingen per stream aanpassen. Onze voorbeeldcamera heeft een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels, als jouw IP camera een hogere resolutie heeft kun je die het beste selecteren natuurlijk

Stream 1
Resolutie: Deze zet je het beste zo hoog mogelijk, in ons geval 1920x1080.
Framesnelheid: Deze kun je ook het beste zo hoog mogelijk zetten, in ons geval 25.
Bitratecontrol: Een variabele snelheid is handiger, dan past de camera zelf de snelheid aan als deze nodig is.
Beeldkwaliteit: Je kiest een goede camera voor de beeldkwaliteit, daarom wil je hier natuurlijk de hoogste.


Stream 1 wordt gebruikt voor het opnemen van videobeelden, stream 2 en eventueel stream 3 zijn puur voor het weergeven van kleine video’s (bijvoorbeeld als voorbeeld, of bij een smartphone). Je kunt deze gerust lager zetten dan stream 1, dat scheelt bandbreedte, rekenkracht en daardoor laadtijd. Voor de opname is vooral stream 1 belangrijk.

Als alles goed staat klik je op “Opslaan”. Zodra je de melding krijgt dat de instellingen zijn opgeslagen kun je op “Sluiten” klikken om het scherm te sluiten.

Voor overige functies verwijzen we je graag naar de Synology handleiding.

arrow_upward