• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

De VMS software installeren

De VMS software is gratis beschikbaar voor alle Neview IP camera's en recorder (NVR en XVR). Je kunt met deze software live meekijken, eerder opgeslagen beelden op een recorder terug kijken en beelden op je computer opnemen. In deze handleiding beschrijven we hoe je de software kunt installeren. Voor de andere functies verwijzen we je graag naar de andere handleidingen.

In deze VMS software handleiding:

Stap 1: De software downloaden
Stap 2: De software installeren
Stap 3: De software voor het eerst gebruiken

Stap 1: De software downloaden

De VMS software is beschikbaar voor Windows en OSx. In deze handleiding beschrijven we de installatie voor Windows, maar die voor OSx is nagenoeg gelijk. De laatste versie van de software kun je downloaden op onze download pagina.

Versie 8.2.21.2 voor Windows - klik hier
Versie 8.2.17.5 voor OSx - klik hier

Stap 2: De software installeren

Installatie van de software is relatief eenvoudig. Om te beginnen pak je het .rar bestand uit en klik je twee keer op het installatiebestand. Dan verschijnt dit venster:

Je kiest hier de taal waarin je de software wilt installeren. Wij kiezen in dit geval voor Engels. Nadat je op "OK" hebt geklikt krijg je enkele keuzes die hier op lijken:

In principe kun je elke keer op "Next" klikken, tenzij je bijvoorbeeld de installatie locatie wilt wijzigen, of geen bureaublad icoon wilt aanmaken. Als de stappen voltooid zijn krijg je dit overzicht:

Klik vervolgens op "Install" om de software te installeren op je Windows PC. Na de installatie verschijnt dit scherm:

Het vinkje voor "Launch VMS lite" betekend dat de software gestart wordt zodra je op "Finish" klikt. Dit is nodig voor de volgende stap. Je kunt dit natuurlijk ook op een later tijdstip uitvoeren als je de software zelf op dat moment opent.

Stap 3: De software voor het eerst gebruiken

Bij de eerste keer openen van de VMS software moet je een account aanmaken. Dit account is voor het beheer van de software, het is dus noodzakelijk dat je de gegevens onthoud of bewaard!

Dit is dus een nieuw account en niet het account van je computer, je recorder of je IP camera. We kiezen hier voor de naam "cctv_demo" en het wachtwoord wordt twee keer ingevuld. Als je op "Add" klikt kom je vanzelf in het beginscherm van de VMS software. Dat ziet er zo uit: