• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Beelden van een IP camera of recorder opnemen met de VMS software

De VMS software is gratis beschikbaar voor alle Neview IP camera's en recorder (NVR en XVR). Je kunt met deze software live meekijken, eerder opgeslagen beelden op een recorder terug kijken en beelden op je computer opnemen. In deze handleiding beschrijven we hoe je de beelden van een recorder of IP camera automatisch op je computer kunt opnemen. Voor de andere functies verwijzen we je graag naar de andere handleidingen.

In deze VMS software handleiding:

Stap 1: De software software openen
Stap 2: Een opname schema maken
Stap 3: Opgenomen beelden op de computer opslaan

Stap 1: De software openen

Om de VMS software op te starten klik je op het icoontje bij je programma's, of op je bureaublad. Vervolgens log je in met het account die je bij de installatie hebt aangemaakt, daarna verschijnt het hoofdscherm:

Stap 2: Een opname schema maken

Je kunt de beelden van een IP camera opnemen op je computer. Dat is handig als je bijvoorbeeld geen recorder hebt, of een back-up wilt hebben van je opnamen. Je kunt ook de beelden van een recorder opnemen op je PC, ook handig als back-up.

In beide gevallen kan dit volledig automatisch waarbij je kunt kiezen uit een continue opname, opname op bepaalde tijden of opname na beweging.

Om de instellingen hiervoor te openen klik je op "Storage" waarna het volgende scherm verschijnt:

Je ziet hierbij een overzicht van de apparaten die al aan de software zijn toegeovegd met daarachter wanneer er opgenomen wordt (standaard is dit Never, oftewel nooit). Daarna zie je de "Retention Time", oftewel de tijd hoe lang je beelden wilt bewaren. Daarnaast zie je de stream die wordt opgenomen en ten slotte de locatie waar de beelden worden opgeslagen.

Je kunt al deze instellingen natuurlijk aanpassen. We hebben bij de bovenste camera de "Retention Time" op 30 dagen gezet omdat we die beelden 30 dagen willen bewaren. Bij "Record On" kiezen we voor Always zodat er continue wordt opgenomen. Vervolgens klik je op "Apply Template" als je de instellingen van 1 camera goed hebt staan.

Stap 3: Een tijdschema maken

Als je niet continue wilt opnemen kun je ook een tijdschema maken, daarmee bepaal je wanneer er wel en wanneer er niet wordt opgenomen. Dit doe je door "Record On" op "Timer recording" te zetten. Onder het rijtje "Schedule" verschijnt dan een nieuwe knop:

Als je hier weer voor Always kiest neem je alsnog continue op, daarom kies je voor "Edit" om een nieuw schema te maken. Je kunt dan in het scherm wat daar verschijnt kiezen voor "Add new":

Je kunt op deze manier eenvoudig een planning maken die je aan meerdere camera's kunt toevoegen. Je kunt heel eenvoudig met je muis slepen over de tijdbalken van Maandag (Monday) t/m Zondag (Sunday). Je kunt ook onderin een start- en eindtijd ingeven en de gewenste dag kiezen om vervolgens op "Set period" te kiezen.

Op de paars gemarkeerde tijden wordt opgenomen, daarbuiten wordt niets opgenomen. Als je klaar bent klik je onderaan op "Ok". Je keert dan terug naar het overzicht wat er ongeveer zo uit ziet: