incl. BTW

Dit moet je weten voordat je je beveiligingscamera buiten plaatst

27 November 2021

Dit moet je weten voordat je je beveiligingscamera buiten plaatst

Denk je erover na om een beveiligingscamera buiten op te hangen? Lees dan in deze blog alles wat je hierover moet weten. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen van zo’n camera? Mag je die zomaar overal ophangen? Welke camera’s zijn het meest geschikt om buiten op te hangen? Waar kun je dit het best doen en hoe onderhoud je de camera het best? We leggen het allemaal uit, zodat jij straks een goed camerabewakingssysteem kunt installeren rondom je huis, bedrijfspand of ergens anders in de buitenlucht.

Waarom hang je een beveiligingscamera buiten op?

Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken om buiten een beveiligingscamera op te hangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van je woning bewaken? Je auto? Of je bedrijfspand? Door een beveiligingscamera op te hangen en dit kenbaar te maken kun je veel ellende voorkomen. Beveiligingscamera’s hebben immers een preventieve werking. Gebeurt er wel iets? Dan kun je met opgenomen beelden actie ondernemen tegen de daders.

Lees meer over de bewezen effecten van beveiligingscamera’s

Dieren in de gaten houden

Heb je (huis)dieren die ook buiten rondlopen? Dan wil je die misschien in de gaten houden. Wat spookt je kat of hond uit als jij er even niet bent? Gaat hij of zij er ‘s nachts op uit? Daarnaast worden beveiligingscamera’s ook veel gebruikt bij dieren die drachtig zijn of broeden én om dieren in de wei te observeren. Bijvoorbeeld wanneer je steeds schade aan je eigendommen of dieren aantreft, maar geen idee hebt waar dat vandaan komt.

Lees meer over (huis)dieren observeren met camera’s

Wat is de wet en regelgeving?

Voordat je aan de slag gaat met camerabewaking is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de wet en regelgeving. Zeker wanneer je je beveiligingscamera buiten op wilt hangen, zijn er regels waar je rekening mee moet houden. Wist je bijvoorbeeld dat je stickers of bordjes moet plaatsen om je camera’s kenbaar te maken? We schreven alle regels voor je op.

Lees alle regels omtrent camerabewaking

Welke camera kies je?

Niet alle beveiligingscamera’s zijn geschikt om buiten op te hangen. Ze moeten immers bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. De meeste camera’s uit onze webshop hebben een IP66 waarde, dit betekent dat de camera’s met wel 100 liter water per minuut bespoten kunnen worden. Met andere woorden: regen kunnen ze prima hebben. Daarnaast zijn ze stofdicht, waardoor ze ook bestand zijn tegen zand en stof dat met de wind wordt meegevoerd.

Ook moet je goed nadenken over hoe groot het gebied is dat je wilt beveiligen. Hierop kun je namelijk baseren wat de resolutie van de camera moet zijn. Om ervoor te zorgen dat je eenvoudig de juiste keuze maakt, schreven we hier ook een blog over.

Lees hoe je de beste beveiligingscamera voor buiten kiest

Waar hang je de camera?

Gebruik je de beveiligingscamera’s om inbraak te voorkomen? Dan adviseren we je in ieder geval bij alle deuren een camera op te hangen. Daarnaast moet je rekening houden met licht. Fel licht van de zon en buitenverlichting, zoals lantaarnpalen, kan de kwaliteit van de beelden verminderen. Daarnaast moet je rekening houden met bomen of planten die in het beeld van de camera worden gevangen. Houd er ook rekening mee dat deze bomen en planten nog kunnen groeien.

Lees meer tips over het plaatsen van beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera bij de voordeur

Helaas gebeurt het ook nog wel eens dat overvallers (netjes) aanbellen. Zodra je open doet, kunnen ze met geweld binnendringen. Om dit te voorkomen kun je een beveiligingscamera bij je voordeur ophangen. In combinatie met verlichting kan dit potentiële overvallers afschrikken. Maar er zijn nog meer voordelen!

Lees meer over een beveiligingscamera bij je voordeur plaatsen

Beveiligingscamera schoonmaken

Door weersomstandigheden en andere factoren worden beveiligingscamera’s die buiten hangen vaak sneller vies dan camera’s die binnen hangen. Het is dus belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt, anders lever je in op de kwaliteit van het beeld. Hoe je dit doet is afhankelijk van het type camera dat je gebruikt. We schreven eerder al eens een blog over waar je hierbij op moet letten.

Lees onze blog over het schoonmaken van je beveiligingscamera

Spinnen

Beveiligingscamera’s bieden spinnen een heerlijk plekje om een web te bouwen. Helaas is dat voor jou iets minder ideaal. Zo kan bijvoorbeeld infrarood licht op het web weerkaatsen, waardoor je niets meer ziet. Hoe voorkom je dit? Ten eerste kun je natuurlijk met regelmaat je beveiligingscamera’s schoonmaken. Maar er bestaat ook speciaal hiervoor ontwikkelde spinnenspray, waardoor de spin jouw beveiligingscamera geen aantrekkelijk plekje meer vindt. Ook wel zo aardig voor de spin die anders iedere keer weer voor niets opnieuw aan zijn web begint, toch?

Beveiligingscamera buiten in de winter

Kun je een beveiligingscamera eigenlijk buiten laten hangen in de winter? Natuurlijk! Onze camera’s zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Toch moet je rekening houden met een aantal zaken wanneer de temperatuur onder het vriespunt komt.

Heb je een oude analoge beveiligingscamera? Dan wordt deze niet erg warm door de werkende techniek. Hierdoor kan vocht op de camera bevriezen waardoor het zicht minder wordt. 4-in-1 en IP camera’s worden wel warm en zullen daardoor minder snel last krijgen van aanvriezende sneeuw of ijs. Wordt het zicht toch belemmerd hierdoor? Gebruik dan vooral geen warm water of chemicaliën. Hiermee kun je de camera beschadigen. Probeer je camera langzaam op te warmen en daarna droog te maken, zonder vocht is er ook niets wat kan bevriezen.

Lees meer over beveiligingscamera’s buiten hangen in de winter

Beveiligingscamera voor buiten kopen

Je weet nu alles over camerabewaking buiten de deur. In onze blog en handleidingen vind je nog veel meer interessante informatie over beveiligingscamera’s, zoals:

Hoe sluit je een IP camera aan en hoe stel je deze in?
Wat is onvif?
Wat zijn de nadelen van een wifi camera?
Hoe stel je pushmeldingen bij beweging in op je smartphone?

Heb je alles kunnen vinden wat je wilde weten en ben je klaar om een beveiligingscamera of een complete camerabewaking set aan te schaffen? Alles wat je nodig hebt vind je in ons assortiment Van camera’s tot voedingskabels en van recorders tot krimptangen. Bekijk nu onze:

Beveiligingscamera’s
Camerabewaking sets
Recorders
Kabels
Randapparatuur
Accessoires

Advies op maat

Heb je toch nog vragen over het aanschaffen en installeren van je beveiligingscamera buiten? Laat het ons dan gerust weten, we helpen je met plezier verder. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 13:00 tot 16:00. Op deze en alle andere momenten kun je ook ons online contactformulier invullen of een e-mail sturen. We horen graag van je!

arrow_upward