incl. BTW

Wat is de beste beveiligingscamera voor buitengebruik?

20 May 2019

Wanneer je je beveiligingscamera buiten wilt hangen, dan is het van belang om te weten welk soort beveiligingscamera het beste bij jouw doeleinde past. Zo maakt het bijvoorbeeld verschil of je een groot of een klein terrein wilt beveiligen. In deze blog proberen we jou op weg te helpen bij het maken van je keuze.

Doel van de beveiligingscamera buiten

Een beveiligingscamera voor buiten is zeer waardevol wanneer je jouw eigendommen wilt bewaken en wilt zien wat er allemaal rond je huis gebeurt. Wanneer je je beveiligingscamera buiten wilt hangen, dan is het van belang om te weten welk soort beveiligingscamera het beste bij jouw doeleinde past. Wanneer je dit helder voor de bril hebt, kun je op zoek naar de meest geschikte buiten camera.

Geschikte buiten camera’s

Niet alle beveiligingscamera’s zijn namelijk geschikt voor buitengebruik. Zo maakt het bijvoorbeeld verschil of je een groot of een klein terrein wilt beveiligen. In deze blog proberen we jou op weg te helpen bij het maken van je keuze voor de beste beveiligingscamera buiten. Zo kun je jouw spullen buiten optimaal beveiligen.

Wat is de beste beveiligingscamera voor buitengebruik?

Wanneer je je beveiligingscamera buiten wilt hangen, dan is het van belang om te weten welk soort beveiligingscamera het beste bij jouw doeleinde past. Wil je bijvoorbeeld een groot terrein beveiligen door middel van camera’s of wil je een kleiner terrein beveiligen? Dat maakt nogal verschil voor de keuze van het soort beveiligingscamera dat je het beste uit kunt kiezen. Of wil je gebruik maken van buitencamera’s met wifi of met IP? Wij raden aan om gebruik te maken van een IP buiten camera. Deze zijn het meest geschikt voor camerabewaking buiten.

Live meekijken op je smartphone

Met IP-camera’s is het mogelijk om live mee te kunnen kijken op je smartphone. Zo heb je extra goed controle over wat er zich allemaal rondom je huis afspeelt. Ook is het goed om rekening te houden met bewakingscamera’s voor buitengebruik die vandaalbestendig zijn. Onze beveiligingscamera’s buiten zijn daarom gemaakt van stevig metaal en de kabel is door de voet weggewerkt.

Groot terrein

Het is dus van belang om te kijken naar de grootte van het gebied dat je wilt beveiligen. Wil je een groot terrein beveiligen? Dan kan het een goed idee zijn om eens na te denken over een 8 megapixel of 5 megapixel camera. Deze camera’s zorgen voor zowel ver weg als voor dichtbij voor een haarscherp beeld.

Klein terrein

Wanneer je beveiligingscamera’s buiten rond je huis wilt, dan is dit vaak een kleiner terrein wat beveiligd dient te worden. In dat geval is het gebruik van 1080p camera’s vaak voldoende. De hoge beeldkwaliteit zorgt ervoor dat je ongewenste personen duidelijk kunt herkennen. Wanneer je je terrein wilt beveiligen, kan het handig zijn om bezoekers hiervoor te waarschuwen door middel van stickers. Dit heeft ook gelijk een afschrikkende functie richting mensen die kwaad in de zin hebben.

Nachtzicht beveiligingscamera’s buiten

Het is natuurlijk belangrijk dat gedurende de avond en nacht ook voldoende zicht is op de camerabeelden. Anders heeft een buitencamera geen zin om het te hebben. Om ook bij minder verlichting inbrekers en overvallers op afstand te kunnen houden en goed op beeld te kunnen hebben, is het belangrijk dat je camera beschikt over nachtzicht.

Infrarood verlichting

De nachtzicht in een camera wordt mogelijk gemaakt door infrarood verlichting. Infrarood licht is voor mensen onzichtbaar, maar zorgt in combinatie met een infrarood gevoelige sensor voor een duidelijk en goed verlicht beeld gedurende de nacht. Bijna alle bewakingscamera’s voor buiten uit ons assortiment beschikken over eigen infrarood verlichting.

Bekijk het aanbod beveiligingscamera's

Verlichting bij de buitencamera’s

Wanneer je je beveiligingscamera buiten extra kracht bij wilt zetten, kun je dit doen door het installeren van verlichting. Als je hierbij kiest voor bouwlampen met sensoren, dan gaan deze lampen branden wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Wanneer ongewenste personen in een fel licht staan, zullen ze nog wel twee keer nadenken voor ze tot hun (criminele) daad overgaan.

Hoe bevestig je camera’s buiten?

Wanneer je jouw camera’s buiten wilt gebruiken, zul je deze op moeten hangen op locaties met een goed overzicht over het terrein dat beveiligd moet worden. Sommige camera’s kunnen rechtstreeks op een muur of paal bevestigd worden. In verschillende andere gevallen heb je beugels nodig wanneer je beveiligingscamera’s buiten wilt ophangen.

Buitenbehuizing

Wanneer de beveiligingscamera buiten hangt komt een ander punt van aandacht: de bescherming van de camera. Dit doe je door buitenbehuizing. Door middel van buitenbehuizing zijn camera’s beter te zien, waardoor dit een afschrikkende functie voor kwaadwilligen heeft. Daarnaast zijn de camera’s beschermd tegen meerdere weersinvloeden, dus is het ook geen probleem als de beveiligingscamera buiten in de open lucht hangt.

Neem gerust contact op

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen over de keuze voor de beste beveiligingscamera voor buiten? Of ben je benieuwd hoe je deze het beste kunt bevestigen? Neem dan contact met ons op! Ook voor vragen met betrekking tot één van onze producten staan onze medewerkers je graag te woord.

Neem contact op

arrow_upward