incl. BTW

Een bewakingscamera schoonmaken doe je zo

7 January 2014

Buitencamera's worden vaak viezer dan beveiligingscamera's binnen, terwijl het reinigen van deze camera's vaak lastiger is. We geven graag enkele tips en adviezen voor het schoonmaken van camera's.

Een dome camera schoonmaken

Het schoonmaken van een dome camera is relatief simpel. De kunststof bol kunt u afnemen met een vochtige doek, of een droge doek in combinatie met glassex. Zorg ervoor dat u eventuele resterend vocht droog maakt, zodat zich geen vlekken door druppels vormen. In het geval van spinnenwebben voldoet een handveger of ragebol.

Een bulletcamera schoonmaken

Een bullet camera is vaak wat gevoeliger voor aanraking, om de camera niet teveel te bewegen is het raadzaam wat voorzichtiger te zijn met schoonmaken dan bij een dome camera. De behuizing kunt u simpel afnemen met een vochtige doek, of handveger, schoonmaken daarvan beïnvloed de beeldkwaliteit echter niet. Het glas, het voorste deel waarachter zich de eventuele infraroodverlichting en de lens bevinden kunt u het beste schoonmaken met een vochtige doek, uiteraard is schoonmaken met glassex en een droge doek ook mogelijk.

Spinnenweb op een beveiligingscamera

Spinnen maken de meest geavanceerde bewakingscamera's binnen enkele uren geheel onklaar, simpelweg door voor de lens een spinnenweb te maken. Zodra het infraroodlicht weerkaatst tegen het web is op het beeld slechts een partij witte draden en veel licht te zien.

Spinnenwebben op beveiligingscamera's voorkomt u door de camera (niet het deel van de lens!), en de directe omgeving in te spuiten met biologisch afbreekbare anti spinnen spray. De spray zorgt dat spinnen de locatie erg onaantrekkelijk vinden en hun onderkomen ergens anders bouwen.

arrow_upward