incl. BTW

IP camera buiten in de winter

6 January 2016

Het is bij ons in Tynaarlo nu eindelijk echt winter met temperaturen onder het vriespunt, sneeuw en het plezier en de ongemakken die daar bij horen. Maar wat voor invloed heeft de winter op beveiligingscamera's?

Niet elke beveiligingscamera is geschikt voor buiten, maar alle camera's die dat wel zijn, zijn in principe ook geschikt voor het Nederlandse weer. Er zit echter wel verschil in bewakingscamera's en de manier waarop ze werken.

Analoge bewakingscamera's

Standaard analoge camera's zijn relatief oud, in de beveiligingscamera zit relatief weinig techniek en de camera doet in feite niet veel meer dan het beeld omzetten in een elektrisch signaal. Analoge beveiligingscamera's worden door het gebrek aan techniek niet erg warm, ze hebben daardoor sneller last van lage temperaturen. Dat resulteert niet zozeer in een slecht functionerende camera, maar eerder in bevriezing van de buitenkant waardoor het slecht minder is.

4-in-1 beveiligingscamera's

4-in-1 camera's beschikken over iets meer techniek waardoor ze meer warmte creeëren. Bij HD-CVI camera's is de kans op bevriezing dan ook kleiner dan bij analoge bewakingscamera's. Heeft uw HD-CVI camera last van aanvriende sneeuw of vocht, maak deze dan niet schoon met heet water, of antivries. Extreme warmte en chemicalieën kunnen de afdichtingsrubbers beschadigen waardoor de beveiligingscamera op lange termijn onherstelbaar kan beschadigen.

IP camera in het winterweer

IP camera's hebben, in tegenstelling tot voorgaande modellen, relatief veel techniek. Bijna alle IP camera's hebben, naast de printplaat voor het opnemen en digitaliseren van videobeelden is ook een interne voeding aanwezig voor het omzetten van PoE of 12 volt naar de juiste voltages. Een IP camera buiten is dan ook zeer geschikt in de winter. De behuizing zal weinig tot geen sneeuw en ijsvorming vasthouden, het "afdakje" wordt uiteraard niet warm, maar beschermt des te meer voor een grote hoeveelheid sneeuw in één keer.

arrow_upward