incl. BTW

Klantenservice

Het is telefonisch momenteel erg druk, we verzoeken je daarom een e-mail te sturen.

0528 - 522 182
Ma-Vr: 13:00 - 16:00

info@cctvwinkel.nl
Ma-Vr: 10:00 - 17:00

Showroom
Piet Soerstraat 1
7903TJ Hoogeveen

Bezoek & afhalen op afspraak


Samenwerking PolitieGratis hulp op afstand

Alle IP camera's in onze webshop maken gebruik van Onvif en daarom kun je ze eenvoudig koppelen aan andere apparaten die deze standaard ook ondersteunen. Opnemen van je camerabeelden wordt daardoor een stuk makkelijker. Op deze pagina gaan we dieper in op het opnemen met een NAS.

Bekijk hier alle camera's geschikt voor een NAS

Voordelen opnemen met een NAS

Geen nieuw opslagapparaat nodig

Als je al een NAS hebt hoef je geen nieuw opname apparaat aan te schaffen om je camerabeelden op te nemen. Je moet dan natuurlijk wel een NAS hebben die geschikt is voor het opnamen van Onvif camera's en voldoende capaciteit over heeft.

Alles centraal op één apparaat

Je kunt natuurlijk een externe harde schijf nemen voor je documenten en foto's, een mediaplayer voor je video's en een recorder voor je bewakingscamera's, maar dat is niet altijd even handig. Als je kiest voor één centrale opslag van al je gegevens kun je deze makkelijker beveiligen tegen inbrekers en stroomuitval. Je kunt ook makkelijker backups (laten) maken van alle gegevens op je NAS.

De NAS als extra opname apparaat

Heb je al een recorder of neem je de beelden al op een computer op? Dan kan de NAS eventueel dienen als tweede opslagapparaat. We adviseren dit vaak aan klanten die een hoog risico lopen. Als dan de recorder óf de NAS gestolen worden bij een inbraak staan de beelden nog op het andere apparaat. Het is bij die oplossing natuurlijk wel belangrijk dat beide apparaten niet naast elkaar op hetzelfde bureau staan.

Combineren van verschillende camera's

Op een IP camera recorder kun je alle IP camera's met Onvif of RTSP aansluiten, ongeacht het merk. Dit kan ook bij de NAS. Sommige merken hebben echter een overeenkomst gesloten met fabrikanten van IP camera's zonder Onvif zodat deze camera's toch opgenomen worden met een NAS. Heb je toevallig zo'n camera, dan kun je bij de aanschaf van een nieuwe de opname combineren op je NAS.

Nadelen opnemen met een NAS

Niet elke NAS is geschikt

Helaas is niet elke NAS geschikt voor het opnemen van IP camera's. Controleer daarom of jouw NAS beschikt over de Onvif standaard. Is dat niet het geval? Dan kun je eventueel proberen of RTSP een mogelijkheid is, maar vaak is dit dan ook niet zo. We weten in elk geval dat de MyCloud van WesternDigital geen Onvif mogelijkheid heeft.

Minder ontwikkeling

We zien dat de ontwikkeling van de software voor het opnemen van IP camera's bij verschillende producenten niet echt prioriteit heeft. Zelfs bij grote merken als Synology en Qnap loopt de ontwikkeling vaak enkele jaren achter. Je merkt dit bijvoorbeeld aan de late invoering van ondersteuning voor H.265 en hoge resoluties.

Extra opslagruimte nodig

Onderschat de benodigde opslagruimte van camerabeelden niet. Zelfs met de moderne technieken van tegenwoordig kan het zijn dat je circa 30 GB per dag moet reserveren voor het opslaan van camerabeelden. Bij één camera voor een paar dagen is dat niet zo erg, maar als je de beelden van 2 camera's een maand wilt bewaren heb je toch al zo'n 1800 GB nodig.

Extra licenties nodig

Bij de meeste merken kun je standaard 2 IP camera's opnemen met je NAS. Wil je de beelden van meer camera's opnemen? Dan heb moet je daar een extra licentie voor aanschaffen. Deze kosten meestal circa € 50,- tot € 60,- per camera.

Deze merken hebben we voor je getest

Eerst zien en dan pas geloven? Dat vinden we zelf ook! Daarom testen we eerst alle IP camera's met een NAS voordat we zeggen dat je ze er voor kunt gebruiken. Op dit moment hebben we de volgende systemen voor je getest:

Synology NAS

Één van de meest bekende merken als het gaat om een NAS is Synology. We hebben daarom alle IP camera's in ons assortiment getest met de Synology NAS zodat we zeker weten dat de IP camera's goed samenwerken met de Synology. Bekijk hier alle geschike bewakingscamera's voor de Synology NAS

Lees hier hoe je je camera koppelt met je Synology

Qnap NAS

Een andere grote speler op de markt is Qnap. Daarom testen we ook ons assortiment i.c.m. de Qnap NAS. Bij de aanschaf van een IP camera op onze website weet je dus zeker dat deze goed samenwerkt met de software op de Qnap NAS. Wil je weten welke uit camera's je kunt kiezen? Bekijk ze dan hier.

Lees hier hoe je je camera koppelt met je Qnap

Asustor NAS

Asus brengt haar NAS op de markt onder de naam Asustor. Dit merk komt minder vaak voor, maar is toch een vaak gekozen NAS. Net als bij Synology en Qnap hebben we alle IP camera's getest met de Asustor NAS. Je kunt dus veilig kiezen uit ons assortiment en je beelden daarna opnemen met de NAS van Asus.

Lees hier hoe je je camera koppelt met je Asustor NAS

Netgear NAS

Netgear biedt oplossingen voor de semi-professionele gebruiker. Met de Netgear NAS haal je dan ook een stukje kwaliteit in huis. Voor alle gebruikers van Netgear hebben we onze camera's getest met de software op de Netgear NAS zodat je zeker weet dat de IP camera van jouw keuze goed werkt op de NAS.

Lees hier hoe je je camera koppelt met je Netgear NAS

Ook goed om te weten

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een IP gaat aanschaffen en de beelden daarvan wilt opnemen met je NAS:

Voeding van je IP camera

Als je een recorder met PoE hebt kun je daar de IP camera rechtstreeks op aansluiten. De recorder zorgt er dan voor dat de camera stroom en een netwerksignaal krijgt. Een NAS heeft geen PoE poorten, je zult dan dus moeten werken met een PoE switch, of een 12 volt adapter bij je beveiligingscamera.

Geen HDMI aansluiting

De meeste merken hebben wel een model met HDMI aansluiting, maar dan kom je bij de high-end series uit. De meeste NASsen voor thuisgebruik beschikken niet over een HDMI uitgang. Je kunt dus geen beeldscherm aansluiten op je NAS om live camerabeelden te kunnen zien. Je kunt die beelden natuurlijk wel live op je smartphone/tablet of computer bekijken.

Houd rekening met (automaitsche) updates

Over het algemeen werkt het opnemen van je IP camera's op een NAS erg goed. We raden je echter aan om de automatische updates van je NAS uit te schakelen. Het komt regelmatig voor dat een NAS op het verkeerde tijdstip gaat updaten (en dus niet meer opneemt). Daarnaast zien we wel eens dat de NAS om een extra bevestiging vraagt voordat alles weer naar behoren werkt.

Ons advies: schakel automatische updates uit en controleer zelf regelmatig op updates. Update vervolgens op een moment waarop je bewakingsbeelden niet zo belangrijk zijn.

Hulp op afstand

Heb je je IP camera bij ons gekocht en beschik je over een NAS van Synology, Qnap, Asus of Netgear? Dan helpen we je gratis op afstand als je er na het lezen van de handleiding niet uit komt.
Bekijk hier onze informatie over hulp op afstand.
arrow_upward