incl. BTW

IP camera opnemen op een NVR of NAS?

25 April 2019

Wil je de camerabeelden van je IP camera opnemen? Dan heb je iets nodig dat de beelden van de camera download en opslaat. Je kunt hiervoor een Netwerk Video Recorder (NVR) gebruiken of Network Attached Storage (NAS). In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van beide opties.

Wat is een NVR?

NVR staat voor Netwerk Video Recorder, simpelweg een apparaat dat via het netwerk beelden kan downloaden en opslaan. Een NVR is specifiek gemaakt voor het bewaren van beelden van IP camera's.

Bekijk ons aanbod Netwerk Video Recorders

Voordelen van een NVR

1: Specifiek voor camerabewaking

Een NVR is echt gemaakt voor camerabewaking. Het apparaat is volledig ingericht op de communicatie met IP camera's en is daar dan ook zeer geschikt voor.

2: VGA en HDMI uitgangen

Een NVR heeft video uitgangen. De modellen in ons assortiment beschikken over een VGA en een HDMI uitgang. Beide uitgangen kunnen gebruikt worden voor het aansluiten van een beeldscherm of TV. Vervolgens kun je hiermee live camerabeelden bekijken of opgenomen beelden terugzien.

3: NVR met PoE

Er bestaan verschillende soorten recorders. Een eenvoudige uitvoering beschikt niet over PoE (Power over Ethernet). Tegen een kleine meerprijs is een NVR met 4 of 8 PoE poorten een goede optie. Met Power over Ethernet poorten kun je de IP camera's van voeding en netwerk voorzien. Meer weten over PoE? Lees onze ‘Veelgestelde vragen over PoE’.

4: Veel kanalen

Een NVR beschikt vaak al over 4, 9 of zelfs meer videokanalen. Dat betekent dat je zonder extra kosten de beelden van bijvoorbeeld 4 of 9 IP camera's kunt opslaan.

Nadelen van een NVR

Een Netwerk Video Recorder heeft niet echt nadelen die de kwaliteit van de camerabeveiliging beïnvloeden. Het is wel zo dat je een NVR alleen voor camerabewaking kunt gebruiken. Beschik je niet over veel bewakingscamera's, dan is een NVR een relatief dure optie, omdat de aanschafprijs dan over slechts één of twee camera's verdeeld wordt. 

NVR kopen

In onze webshop vind je verschillende Netwerk Video Recorders. Welke recorder je kiest is afhankelijk van het aantal camera’s dat je erop aansluit, de beeldkwaliteit die je wilt opnemen én de opslagcapaciteit. Een NVR is beschikbaar vanaf € 259,- excl. BTW.

Bekijk ons aanbod Netwerk Video Recorders

Extra pakketkorting

Als je bij ons een voordeelset met IP camera's en een NVR koopt ontvang je extra korting. Het aanschaffen van een NVR in plaats van een NAS is daardoor nog voordeliger. Kijk eens bij onze complete IP camera pakketten of neem contact met ons op!

Wat is een NAS

NAS staat voor Network Attached Storage, oftewel een opslagapparaat dat met het netwerk verbonden is. NAS kan (en doet meestal) veel meer dan beelden van IP camera's bewaren. Vaak wordt NAS ook gebruikt voor het bewaren van foto's, films, muziek en documenten. Sommige systemen kunnen ook muziek en/of video streamen.

Bekijk alle camera's geschikt voor een NAS

Voordelen van een NVR

Multifunctioneel

Network Attached Storage (NAS) is niet alleen geschikt voor IP camera's en kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor het opslaan van videobestande

Relatief goedkoop

Heb je slechts één of hooguit twee IP camera's, dan kun je deze afhankelijk van het model, vaak zonder extra kosten toevoegen aan je NAS. 

Let op, voor meer camera's is meestal een extra licentie per camera vereist.

Gezamenlijke opslag

Wil je beelden niet heel lang opslaan, dan kan opslaan op NAS handig zijn. De eventuele extra opslagcapaciteit kan dan gebruikt worden voor bijvoorbeeld foto's of video's.

Nadelen van NAS

Geen video uitgangen

Network Attached Storage (NAS) heeft geen video uitgangen, dit betekent dat je geen beeldscherm kunt aansluiten en dat live meekijken alleen na inloggen via een PC kan.

Gedeelde opslagcapaciteit

Hoewel dit een voordeel is bij weinig camera's of een korte opnameduur, kan het ook in je nadeel werken. Als de opslag gedeeld moet worden met bijvoorbeeld muziek, films en foto's gaat dit ten koste van de opnameduur van je bewakingscamera's.

Extra licenties

Bij bijna alle modellen is slechts één software licentie inbegrepen voor één IP camera. Bij enkele uitzonderingen zijn twee IP camera's mogelijk. Wil je meer camera's toevoegen dan moet je daar extra licenties voor aanschaffen. De kosten zijn dan ongeveer € 55,- per IP camera. Bij 6 camera's ben je dus snel ruim € 200,- extra kwijt.

arrow_upward