incl. BTW

Is een confrontatiescherm (monitor bij de ingang) zinvol?

30 January 2014

Het wordt bij winkels veel toegepast, een confrontatiescherm, oftewel een monitor bij de ingang waarop het beeld van een bewakingscamera zichtbaar is.

Is een monitor bij de ingang verplicht?

Nee, een monitor bij de ingang is niet verplicht. Het melden van de aanwezigheid van bewakingscamera's is echter wel verplicht. Kenbaar maken kan bijvoorbeeld met een sticker of bordje.

Het voordeel van een confrontatiescherm

Een monitor bij de ingang heeft een grote preventieve werking. Indien goed geplaatst is van ver al te zien dat er camerabewaking aanwezig is. Een bewakingscamera die de ingang duidelijk in beeld brengt is het meest effectief om te tonen op zo'n confrontatiescherm. Een eventuele winkeldief ziet van ver dat hij duidelijk in beeld komt en gaat liever een deur verder.

Regels omtrent een monitor bij de ingang

In feite zijn er geen geschreven regels voor het plaatsen van een monitor. Een scherm hangt het best bij de ingang, zichtbaar vanaf de straat. Zoals gezegd is het wel verplicht camerabewaking alsnog aan te kondigen door middel van stickers of een bordje. Vaak wordt een aparte bewakingscamera geplaatst voor het filmen van de ingang.

arrow_upward