incl. BTW

Tips voor onderhoud van een beveiligingscamera

21 February 2014

Onderhoud is niet altijd noodzakelijk, maar kan ook geen kwaad. Een goed onderhouden beveiligingscamera geeft scherper beeld en gaat langer mee. Uiteraard kan CCTVwinkel.nl het onderhoud voor u verzorgen, maar in de meeste gevallen kunt u dit ook zelf doen.

Beveiligingscamera's binnen

Een beveiligingscamera binnen heeft minder last van weersinvloeden en, afhankelijk van de ruimte, ook minder last van vuil. Onderhoud bij binnencamera's hoeft bijna nooit plaats te vinden. Als een camera wel vies kan worden (bijvoorbeeld in een werkplaats) is het verstandig deze zo nu en dan schoon te maken. Een camera geschikt voor buiten (met IP66 codering) is vocht en stofdicht, binnenin schoonmaken is dus niet nodig. We raden wel aan om zo nu en dan te kijken of de camera nog op de gewenste positie is ingesteld.

Beveiligingscamera's buiten

Camera's buiten hebben veel meer last van het weer. Regen, sneeuw, maar ook zon en wind zijn van grote invloed op de beeldkwaliteit van een beveiligingscamera. Onderhoud bestaat voornamelijk uit het schoonhouden van de lens en het verwijderen van eventuele spinnenwebben. Pollen en zand zijn, vaak in combinatie met regen of wind de grootste boosdoener als het gaat om slecht zicht. Ze hechten zich op het glas en weerkaatsen infraroodlicht waardoor de camera zichzelf (deels) verblind. Schoonmaken kan met een natte doek, of speciale reinigingsdoekjes. Spinnenwebben voorkomt u door gebruik te maken van anti spinnenspray. Naast het reinigen van de camera kan het verstandig zijn kabels die worden blootgesteld aan veel zonlicht eens per jaar te controleren op scheurtjes en uitdroging. Als het rubber door zonlicht uitdroogt kan de kabel stijf worden waardoor bij beweging kleine breukjes kunnen ontstaan.

arrow_upward