incl. BTW

Kan een beveiligingscamera voor binnen in een vochtige ruimte hangen?

3 January 2014

Wanneer kiest u voor een binnencamera en wanneer voor een buitencamera bij camerabewaking? Het antwoord is vrij simpel: Een bewakingscamera voor binnen kan alleen binnen (vrij van vocht) geplaatst worden, een camera voor buiten kan zowel binnen als buiten.

Is een binnencamera geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes?

Het binnenste deel van beveiligingscamera's voor binnen zijn niet afgesloten van de buitenlucht. Dit betekend dat naast lucht ook vocht in de camera kan komen. Vochtige lucht zoals bijvoorbeeld in een schuur kunnen voor storingen en defecten zorgen. Binnencamera's zijn daarom niet geschikt voor vochtige ruimtes of buiten.

Kan een binnencamera helemaal niet tegen vochtige lucht?

Jawel, net als alle andere elektrische apparatuur kan een bewakingscamera tegen standaard omstandigheden binnen. Simpel gezegd kunt u een binnencamera in dezelfde ruimtes plaatsen als een standaard LED TV. Beide kunnen prima tegen kou en vochtige lucht, maar zijn niet geschikt voor lange blootstelling aan vocht, zoals bijvoorbeeld in een schuur of onder een overkapping.

Heeft een beveiligingscamera voor buiten nadelen ten opzichte van een binnencamera?

Nee, in principe niet. Camera's voor buiten zijn niet slechter of beter dan camera's voor binnen. Ze zijn natuurlijk wel water en stofdicht. Een bewakingscamera voor buiten kunt u ook gewoon binnen en in een verwarmde ruimte ophangen.

Hoe waterdicht is een camera voor buiten?

Onze bewakingscamera's voor buiten zijn voorzien van een IP66 code. De IP codering is een aanduiding voor de mate van beveiliging van elektrische apparatuur tegen stof, vocht etc. IP staat voor International Protection rating.

IP66 betekend: Stofvrij en waterbestendig

Stofvrij: De behuizing van de beveiligingscamera is bestand tegen stof en vuil. Het dringt de behuizing niet binnen en brengt geen schade aan. Uiteraard verslechterd het beeld wanneer aan de buitenzijde, voor de lens, stof zit. Regelmatig reinigen van camera's in een stoffige ruimte is aan te raden.

Waterbestendig: Deze term wordt nog wel eens verward met waterdicht. Een bewakingscamera met IP66 codering is waterbestendig, dat betekend dat er geen vocht in de behuizing binnenkomt bij een waterstraal van 100 liter per minuut, ongeacht de hoek. Een beveiligingscamera met IP66 codering is niet geschikt voor plaatsing of gebruik onder water.

arrow_upward