incl. BTW

Camerabewaking voor ’s nachts en overdag

11 July 2015

Wilt u ook ’s nachts of op donkere plaatsen filmen? Dan heeft u een beveiligingscamera nodig met infraroodverlichting. In dit artikel ontdekt u het nut van camerabewaking op donkere locaties en de mogelijkheden.

Wat is infrarood nachtzicht?

De meeste beveiligingscamera’s beschikken over infrarood nachtzicht om ook ’s nachts opnames te maken. Infrarood is normaal niet zichtbaar en alleen met een camera die gevoelig is voor dit licht. Beveiligingscamera’s gaan automatisch over op infraroodverlichting als er onvoldoende licht aanwezig is. Infrarood nachtzicht wordt bij bewakingscamera’s in zwart/wit getoond.

De beeldkwaliteit 's nachts wordt, net als overdag bepaald door de resolutie van de camera, de hoeveelheid omgevingslicht en de staat van de camera (schoon/vies). Een HD camera geeft 's nachts een rustiger beeld, met minder ruis, dan een analoge beveiligingscamera.

Bewakingscamera’s met infrarood nachtzicht

Bewakingscamera’s met nachtzicht zijn geschikt voor thuis of bij uw bedrijf. Nachtzicht bewakingscamera’s nemen op in digitaal beeld en zijn geschikt om continu opnames mee te maken. Plaats eventueel extra infraroodverlichting in donkere hoeken of als uw beveiligingscamera’s met weinig of geen led verlichting plaatst. Infraroodverlichting werkt samen met 12 volt adapters en moet u apart bestellen.

Bewakingsamera’s hebben doorgaan voldoende aan één lichtbron en dat stelt u instaat om alle beelden eenvoudig te analyseren. U herkent personen en objecten op een eenvoudige manier en ook de politie kan infraroodbeelden als bewijsmateriaal gebruiken. Het kan uiteraard nooit kwaad om extra (infrarood) verlichting te plaatsen.

IP camera en infrarood camerabeveiliging

Het internet heeft ons mogelijkheden gegeven op tal van gebieden en dat geldt ook voor beveiligingscamera’s. IP camera's stellen u instaat om alle bewakingscamera’s te verbinden met een router. Elke beveiligingscamera is afzonderlijk te bekijken en staat met een afzonderlijk IP-adres aangemeld op uw router. De beveiligingscamera’s zijn hierdoor afzonderlijk te bekijken met bijvoorbeeld een smartphone of computer via het internet. De meeste camera beveiliging werken met eigen software. U kunt altijd en overal inloggen op uw systeem.

Selecteer uw beveiligingssysteem op basis van lichtgevoeligheid en LUX

De LUX rating bepaalt het vermogen van een beveiligingscamera om te functioneren onder bepaalde lichtcondities. Hieronder een overzicht van LUX in verhouding tot de lichtcondities:

Direct zonlicht = 100.000 – 130.000 LUX
Indirect zonlicht = 10.000 – 20.000 LUX
Daglicht = 1.000 LUX
Kantoorlicht = 200 – 400 LUX
Donkere dag = 100 LUX
Schemering = 10 LUX
Nacht onder volle maan = 0.1 LUX
Nacht zonder maanlicht = 0.001 LUX

Koopt u een beveiligingscamera zonder nachtzicht? Dan is het verstandig om een beveiligingscamera’s te kopen met een LUX rating die zo laag mogelijk ligt. Een bewakingscamera met een LUX rating van 0 is in alle gevallen een bewakingscamera met infraroodverlichting. De meeste beveiligingscamera’s werken met een zicht van 10 tot 30 meter, er zijn echter modellen tot 60 of zelfs 120 meter beschikbaar.

Conclusie

Camerabewaking voor zowel ’s nachts als overdag is een ideale manier om uw woning of locatie te beveiligingen. De meeste bewakingscamera’s gaan ’s nachts automatisch over op infraroodlicht in zwart/wit. De beelden zijn van hoge kwaliteit en het zicht is 10 tot 30 meter vanaf de opnamebron.

Overdag is er voldoende licht aanwezig en kan er in kleur worden opgenomen. Een speciale lichtsensor meet de LUX rating en gaat over op zwart/wit als er onvoldoende licht is. CCTVwinkel heeft verschillende beveiligingssystemen met één tot en met 16 camera’s. De keuze reikt van analoge systemen tot HD camerabewaking in 720p of 1080p. Nachtzicht is mogelijk met infraroodverlichting en wordt door de meeste bewakingscamera's van CCTVwinkel ondersteund.

Neem contact met ons op via info@cctvwinkel.nl of via telefoonnummer 050 – 30 70 070 als we u ergens mee kunnen helpen.

arrow_upward