incl. BTW

Verschillende soorten beveiligingscamera's

7 August 2014

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera's. In deze blogpost leggen we kort uit welke soorten er zijn en wat de eigenschappen er van zijn.

Standaard analoge beveiligingscamera's

De analoge camera's worden al tientallen jaren in belangrijke gebouwen gebruikt. Banken, overheidsinstellingen, maar ook juweliers behoren tot de eerste echte gebruikers van de bewakingssystemen zoals we die nu kennen. De techniek van standaard analoge camera's is door de jaren heen sterk verbeterd, maar het idee erachter is nog steeds hetzelfde. Hoewel de verbeterde techniek de analoge beveiligingscamera een stuk beter en scherper beeld gegeven heeft, wordt dit soort steeds vaker vervangen door moderne HD bewakingscamera's.

IP camera's

Deze categorie kunnen we eigenlijk opsplitsen in 2 soorten, namelijk de IP camera's voor thuisgebruik, en de HD IP camera's voor professionele camerabewaking.

- IP camera's voor thuisgebruik
De IP camera's voor thuisgebruik bestaan alweer geruime tijd. Vroeger met een lage resolutie, tegenwoordig steeds vaker met 720p resolutie. Dit soort IP camera kenmerkt zich vaak door het gemak van het aansluiten van 1 camera, en de aanwezigheid van functies zoals wifi, luidsprekers etc. De IP beveiligingscamera's zijn tegenwoordig overal te koop, zelfs bij de drogist.

- HD IP professionele bewakingscamera's
De HD IP bewakingscamera's die gebruikt worden voor professionele bewaking (hier te vinden in onze webshop) zijn er ook in verschillende soorten en maten. Wij hebben gekozen voor de modellen met het beste beeld. De keuze voor 1080p full HD is dan snel gemaakt. De camera's kunnen via PoE, of met een aparte voeding gevoed worden en beschikken niet over wifi of functies om te communiceren. Ze zijn eenvoudig via Onvif aan te sluiten op bijvoorbeeld een NVR (netwerk video recorder) en geschikt voor 24x7 bewaking van gebouwen en objecten.

HD IP camera's maken gebruik van het bestaande (of een nieuw aangelegd) netwerk. Ze zijn voor de communicatie met de opname apparatuur dus afhankelijk van routers en switches. Mede hierdoor wordt regelmatig gekozen voor een HD-SDI systeem (zie hieronder).

HD-SDI bewakingscamera set

Net als bij professionele HD IP camera's zijn er ook voor HD-SDI beveiligingscamera's verschillende soorten lenzen. Ook hier hebben we gekozen voor de beste beeldkwaliteit, daarom zijn ook onze HD-SDI camera's uitgerust met een 1080p full HD sensor.

Voordeel (en soms nadeel) van de HD-SDI bewakingscamera's is de kabel die van elke camera naar de recorder loopt. Het systeem werkt daardoor stand-alone (zonder andere apparatuur) en is doorgaans betrouwbaarder dan systemen die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld routers en switches. Nadeel kan het leggen van kabels zijn, want hoewel HD-SDI beveiligingscamera's ook met een coaxkabel worden aangesloten lukt het vaak niet om reeds bestaande bekabeling hiervoor te gebruiken ivm de benodigde kwaliteit.

Heeft u vragen of wilt u informatie bij het maken van de juiste keuze? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag vrijblijvend verder!

arrow_upward