incl. BTW

Camerabewaking: IP camera's of analoge camera's?

3 December 2015

U koopt niet elke dag een bewakingssysteem en graag bent u op de hoogte van de verschillen en mogelijkheden. In deze blogpost behandelen we twee soorten systemen:

• IP camera's via het netwerk
• Analoge camera's via coax

Wat is een IP camera?

Een IP camera is een bewakingscamera die wordt aangesloten via het netwerk. Elke IP camera heeft een eigen, uniek, IP adres waarmee communicatie tussen NVR (recorder), IP camera, en eventueel PC of telefoon verloopt. Alle IP camera's in onze webshop beschikken over een 1080p full HD beeldsensor waarmee de hoogst haalbare beeldkwaliteit behaald wordt.

Groot voordeel van IP camera's is, naast de hoge resolutie, de lichtgevoeligheid. Daar waar analoge bewakingscamera's bij minder licht al snel overschakelen op infrarood kan een IP camera van goede kwaliteit relatief lang in kleur filmen. Uiteindelijk zal ook deze bewakingscamera overschakelen op infrarood nachtzicht.

Wat is een analoge bewakingscamera?

Analoge bewakingscamera's bestaan al ontzettend lang. De eerste bewakingscamera's op de markt waren al analoog. Het is, in de camera beveiliging, de meest gebruikte, maar tevens de meest oude techniek die er is.

Analoge bewakingscamera's worden aangesloten via een coaxkabel (of UTP kabel met video balun). Vanaf elke camera loopt een kabel naar de DVR (recorder) voor het doorgeven van videobeelden. Analoge camerabewaking kunt u alleen met tussenkomst van een recorder via het computernetwerk (bijvoorbeeld PC of telefoon) bekijken.

Analoge camera beveiliging is een relatief eenvoudig en goedkoop systeem. Helaas laat de beeldkwaliteit vaak te wensen over. Analoge bewakingscamera's hebben nu eenmaal hun limieten.

Voordelen van IP camera's
- Hoge beeldkwaliteit
- Hoge lichtgevoeligheid

Nadelen van IP camera's
- Configuratie van camera's vereist
- Relatief veel opslagruimte per dag

Voordelen van analoge bewakingscamera's
- Eenvoudig aan te sluiten (plug&play)
- Goedkoop in aanschaf

Nadelen van analoge camera's
- Lage resolutie
- 's Nachts relatief veel ruis
- Ouderwets systeem

Overeenkomsten tussen IP camera's en analoge camera's

Naast de verschillende voor- en nadelen zijn er ook enkele overeenkomsten tussen beide systemen. Bij beide is het mogelijk om via een PC, tablet of smartphone te kijken. Bij zowel IP camera's als analoge camera's zijn bewakingscamera's beschikbaar met een zoomlens, infrarood, en camera's voor zowel binnen- als buitengebruik.

Andere systemen

Naast analoge bewakingscamera's en IP camera's is er ook nog HD-CVI. Met de keuze tussen 720p HD en 1080p HD is HD-CVI een veelzijdig en betrouwbaar systeem. Een goede opvolger van analoge camera beveiliging. Groot voordeel van HD-CVI is het gebruik van reeds bestaande bekabeling. Heeft u al een analoog systeem, dan kunt u eenvoudig de camera's en recorder upgraden naar HD-CVI en, in de meeste gevallen, gebruik blijven maken van de reeds aanwezige kabels.

Advies nodig?

CCTVwinkel begrijpt dat u de beveiliging van uw woning, bedrijfspand of andere locatie graag in één keer goed doet. Elke situatie vereist een andere oplossing en dat is waar wij in gespecialiseerd zijn. Dus komt u er niet zelf uit? Bel ons dan of mail met info@cctvwinkel.nl voor persoonlijk advies.

arrow_upward