incl. BTW

Kiezen voor een recorder met of zonder PoE?

21 April 2016

Voor het opnemen van camerabewaking beelden kan bij IP camera's gebruik gemaakt worden van een NVR, oftewel Netwerk Video Recorder. Een NVR maakt via het IP netwerk verbinding met IP camera's en slaat de beelden op een harde schijf op.

Voeding van IP camera's

IP camera's kunt u op verschillende manieren van spanning voorzien. Het eenvoudigst is via PoE, oftewel Power over Ethernet. Bij PoE gaan voeding en netwerk via dezelfde cat5e (of hoger) netwerkkabel. Vereiste is wel dat de IP camera geschikt is voor PoE en het apparaat waar deze op aangesloten is ook over PoE beschikt.

PoE switch of recorder met PoE

Er bestaan verschillende soorten PoE switches. Met 1, 4, 8 of zelfs meer Power over Ethernet poorten voor het aansluiten van IP camera's. Een PoE switch wordt op het normale netwerk aangesloten. Recorders met PoE werken nagenoeg hetzelfde. In de NVR zit een ingebouwde PoE switch. De uplinkpoort van de NVR zorgt voor een verbinding met de rest van het netwerk.

Voordelen recorders met PoE

Het kiezen van een recorder met PoE heeft vele voordelen, hieronder benoemen we de belangrijkste drie.

- Directe verbinding met IP camera's
Dankzij de directe verbinding met de aangesloten IP camera's ontstaat geen vertraging in de rest van het netwerk en kunnen beelden op volle snelheid worden opgeslagen.

- Financieële voordelen
Een recorder met bijvoorbeeld 4 of 8 PoE poorten is voordeliger dan een losse recorder met een losse Power over Ethernet switch.

- Overzichtelijk netwerk
Het netwerk blijft overzichtelijker als de IP camera's niet op verschillende poorten worden aangesloten. Een overzichtelijk opgebouwd netwerk is minder storingsgevoelig en is eenvoudiger uit te breiden.

Nadelen Power over Ethernet vanuit de NVR

Naast enkele grote voordelen zijn er ook kleine nadelen om rekening mee te houden. Bij recorders met Power over Ethernet moeten alle kabels naar de recorder gelegd worden. Staat de recorder bijvoorbeeld verder vanaf de IP camera's, dan kan het interessanter zijn om de bewakingscamera's aan te sluiten op een losse PoE switch en vanuit die switch één kabel te leggen naar het bestaande netwerk waar ook de NVR op aangesloten is.

Het is uiteraard mogelijk om bij een recorder met 8 PoE poorten slechts 4 te gebruiken en de andere camera's vanaf een losse PoE switch te voorzien van spanning en netwerk.

Geschikte kabels voor een NVR met PoE

Voor het aansluiten van IP camera's op een NVR met Power over Ethernet kunt u gebruik maken van de cat 5e UTP netwerkkabels in onze webshop. Deze kabels met een lengte tussen 1 en 50 meter zijn reeds voorzien van de juiste connectoren. Knipt u kabels liever zelf op maat, gebruik dan onze netwerkkabel op rol van 100 of 300 meter. Bang voor storingen vanuit de omgeving? Kies van voor extra afgeschermde SFTP kabel op rol.

Juiste voeding bij PoE recorders

In tegenstelling tot recorders zonder Power over Ethernet poorten worden recorders met PoE gevoed met een 48 of 52 volt adapter. Zorg bij het aansluiten dat u de juiste adapter gebruikt en deze niet omwisselt met bijvoorbeeld een 12 volt adapter met dezelfde aansluitstekkers. Het gebruik van de verkeerde adapter kan onherstelbare schade toebrengen aan elektrische apparaten.

arrow_upward