incl. BTW

Wat is het verschil tussen een dome camera en een bullet camera

18 February 2014

Er zijn heel veel soorten camera's, een deel daarvan kunnen we indelen in de groep "dome camera's" of "bullet camera's". Daarnaast zijn er bijvoorbeeld Box camera's, verborgen camera's, en nog enkele soorten. In deze blog zullen we het verschil tussen dome camera's en bullet camera's uitleggen.

Wat is een dome camera?

Dome is het engelse woord voor koepel. In feite is het dus een letterlijke benaming voor de vorm van de bewakingscamera. Dome camera's beschikken vaak over een doorzichtige koepel waarachter zich de lens en andere techniek bevinden. Naast dome bewakingscamera's met zo'n koepel zijn er ook enkele modellen die er uitzien als een koepe;/bolletje, maar waarbij de lens achter een recht stuk glas zit.

Wat is een bullet camera?

Eigenlijk hebben we in onze categorie "bullet camera's" ook camera's staan die onder de categorie "box camera's" vallen. Om niet teveel categorieën te creëren hebben we er voor gekozen om deze ook bij bullet camera's te zetten.

Een bullet camera is meestal een bewakingscamera op een voet of beugel, soms voorzien een "afdakje" om regen en zon inval tegen te gaan. In tegenstelling tot een dome camera moet bij een bullet camera de gehele bewakingscamera gedraaid worden om te filmen in de juiste richting. Bij een dome camera volstaat bijna altijd het draaien van enkel de lens waarna de kunststof koepel terug geplaatst kan worden. Het draaien van dome camera's is, in tegenstelling tot bullet camera's, vaak niet mogelijk zonder de behuizing open te schroeven.

arrow_upward