incl. BTW

Wat is, doet, en kan een dome camera

21 December 2013

Een dome camera is camera voorzien van een glazen bol waarachter zich de lens en eventuele infrarood verlichting bevindt. Een voorbeeld hiervan is de CW-DCW5. Het genoemde voorbeeld is een vaste camera, dat betekend in feite dat de camera na het dichtschroeven van de behuizing niet meer gedraaid of ingezoomd kan worden. Uiteraard is dat wel weer mogelijk na het openen van de behuizing.

Kan een dome camera draaien?

Dat hangt van het model af, maar meestal niet. Doorgaans worden beveiligingscamera's die op afstand kunnen draaien aangeduid als "speed dome" of PTZ camera (Pan Tilt Zoom camera). Deze camera's zijn meestal ook uitgevoerd in het "dome model". Een standaard dome camera, zoals het voorbeeld hierboven, is een vaste camera en kan alleen tijdens het installeren met de hand gedraaid worden.

Kan een dome camera inzoomen?

Eigenlijk een hetzelfde verhaal als hierboven. Een dome camera kan, afhankelijk van het model, met de hand (bij de camera zelf) ingezoomd worden. Op afstand (dmv een webinterface) inzoomen is wel mogelijk bij een speed dome, of Pan Tilt Zoom (PTZ) camera.

Dome camera bestellen?

In onze webshop vindt u diverse modellen dome beveiligingscamera's. Daarnaast hebben we ook enkele voordeelpakketten met dome camera's. De voordeel pakketten vindt u in de groep "camerabewaking set".

arrow_upward