incl. BTW

Voordelen van PoE (Power over Ethernet)

11 February 2016

Power over Ethernet, oftewel PoE, is een slimme en vooral voordelige techniek voor het voedden van bijvoorbeeld IP camera's. Maar wat zijn de voordelen van PoE?

Wat is Power over Ethernet (PoE)?

PoE is een techniek die het mogelijk maakt om via 1 kabel (netwerkkabel) zowel een netwerkverbinding te maken als de voeding van het aangesloten apparaat (bijvoorbeeld een IP camera) te voorzien. Bij Power over Ethernet gaan dus netwerk en spanning door dezelfde UTP kabel.

PoE kostenbesparend?

Power over Ethernet switches zijn uiteraard iets duurder dan gewone switches. Ook recorders met PoE poorten (bijvoorbeeld de CHD-NVR04) zijn iets prijziger dan de standaard uitvoering. Toch is PoE kostenbesparend.

Een PoE uitbreiding in een 4 kanaals recorder kost bijvoorbeeld €40,- excl. BTW. Een losse PoE switch kost € 49,- excl. BTW. Beide bieden voeding aan 4 IP camera's. Kiest u er voor om diezelfde 4 IP camera's te voeden met een losse adapter, dan betaalt u €10,- excl. BTW per adapter. Daarnaast heeft u bij elke IP camera een stopcontact nodig. Is die er niet, dan heeft u een 12 volt verlengkabel nodig. De kosten lopen dan al snel op tot gemiddeld 60 euro per 4 camera's.

Daarnaast is een centrale voeding energiezuiniger dan 4 losse voedingen, ook in gebruik bespaard u dus bij een centrale PoE voeding.

PoE minder storingsgevoelig

Alles kan kapot, daar draaien we niet omheen. We doen natuurlijk ons uiterste best om apparatuur te leveren van hoogwaardige kwaliteit, maar ook daar gaat helaas wel eens iets kapot. De kans dat een camerabewaking set met 4 losse adapters storingen vertoond is 4 maal zo groot dan bij gebruik van slechts 1 centrale PoE switch met ingebouwde voeding.

Naast de mogelijke storingen in voedingsadapters kunnen extra kabels, stopcontacten en groepen in de meterkast ook voor storing zorgen. Voeding via Power over Ethernet is dus betrouwbaarder dan meerdere losse voedingen met bijbehorende extra bekabeling.

Bekijk hier onze PoE switches

Minder locatieafhankelijk

Het aansluiten van bewakingscamera's is al tijdrovend genoeg. U moet rekening houden met meerdere factoren, het aanwezig zijn van een stopcontact kunt u achterwege laten als u gebruik maakt van een PoE switch. Bij PoE gaat de voeding namelijk via dezelfde netwerkkabel als de verbinding met het netwerk, die kabel moet u toch al aanleggen en de kans dat u boven in de hoek van uw bijkeuken een stopcontact heeft voor de IP camera buiten is bijzonder klein.

Hoger voltage, dus minder verlies

PoE maakt gebruik van een 48 volt spanning die, pas in de IP camera, wordt omgezet naar 12 volt. Het omzetten naar 12 volt aan het einde van de PoE kabel zorgt ervoor dat spanningsverlies opgevangen kan worden en de IP bewakingscamera alsnog voldoende spanning krijgt. Let echter op dat het spanningsverlies, of het aantal storingsbronnen van de kabel niet te hoog wordt. Bij een te lage spanning, of teveel storingsbronnen kan de spanning of de stabiliteit van het netwerk te laag worden.

Ruim assortiment PoE switches

CCTVwinkel heeft een ruim assortiment PoE switches. Daarnaast hebben we ook een PoE uitbreiding op onze 4 en 8 kanaals recorders. Bij deze recorders zijn 4 of 8 PoE poorten ingebouwd. Bekijk onze PoE switches op deze pagina. NVR recorders met PoE vindt u hier.

Vragen? Neem dan contact met ons op per telefoon of per e-mail op info@cctvwinkel.nl

arrow_upward