incl. BTW

Een beveiligingscamera aansluiten

14 December 2015

Het aansluiten van een beveiligingscamera is relatief eenvoudig, maar de manier van aansluiten verschilt per type bewakingscamera. In deze blogpost behandelen we de verschillende types.

Elk type beveiligingscamera is anders, analoge bewakingscamera's hebben bijvoorbeeld een andere aansluiting dan een IP camera.

IP camera aansluiten

De IP camera's in ons assortiment hebben we aansluitingen. Een 12 volt aansluiting voor het geval gebruik gemaakt wordt van een losse adapter en een netwerkaansluiting voor het aansluiten van de netwerkverbinding.

De IP camera's in ons assortiment kunnen, met uitzondering van de CHD-PTZ2 IP camera, gevoed worden door middel van een PoE switch. Dat wil zeggen dat voeding en netwerk via dezelfde netwerkkabel aangesloten kunnen worden en dat voor het aansluiten van een IP camera dus alleen die UTP kabel noodzakelijk is.

Indien geen gebruik gemaakt wordt van Power over Ethernet dient de 12 volt voedingsaansluiting uiteraard wel gebruikt te worden. Ook IP camera's hebben spanning nodig.

Een HD-CVI beveiligingscamera aansluiten

HD-CVI bewakingscamera's hebben een 12 volt aansluiting voor de voeding en een BNC aansluiting voor videobeelden. Bij het aansluiten van een CVI beveiligingscamera kan gebruik gemaakt worden van een video balun, of van een combikabel waarbij aan beide zijden een BNC en 12 volt aansluiting zit.

HD-CVI bewakingscamera's maken gebruik van een geupgrade analoog signaal. HD-CVI camera's kunt u niet aansluiten op een analoge of HD-SDI recorder, maar wel op een recorder voor HD-CVI camera's, een CVR of ook wel CVI DVR genoemd.

Analoge bewakingscamera's aansluiten

Het type bewakingscamera dat het langst verkrijgbaar is, de analoge bewakingscamera, is evenals de CVI beveiligingscamera's aan te sluiten middels een video balun, of via een combikabel. Standaard analoge beveiligingscamera's hebben een BNC aansluiting en een 12 volt voedingsaansluiting. Analoge bewakingscamera's kunnen worden aangesloten op een DVR, maar ook bijvoorbeeld op een omvormer van BNC naar VGA.

Het signaal van analoge beveilingingscamera's is tevens geschikt voor de AV ingang van bijna alle televisies en beeldschermen. Het aansluiten op de gele tulp aansluiting kan door middel van een BNC naar RCA plug.

Uw eigen beveiligingscamera aansluiten?

Heeft u al één of meerdere beveiligingscamera's en wilt u weten hoe u die het beste kunt aansluiten? Als u contact met ons opneemt via info@cctvwinkel.nl, of telefonisch helpen we u graag verder!

arrow_upward