incl. BTW

Wat is de beste positie voor een beveiligingscamera?

12 August 2014

Doel bij het ophangen van bewakingscamera's is om met zo min mogelijk camera's zo veel mogelijk duidelijk in beeld te brengen. Het is daarom belangrijk om voor elke camera de meest ideale positie te bepalen.

Bekijk hier alvast de beveiligingscamera’s uit ons aanbod

De beste positie

Elke beveiligingscamera heeft natuurlijk een andere locatie en functie, daarom is er niet één ideale positie. Binnen is het vaak verstandig om bewakingscamera's in een hoek van de ruimte te hangen. Hierdoor wordt vaak het grootste deel van de ruimte in beeld gebracht, maar het kan natuurlijk zo zijn dat een beveiligingscamera bij bijvoorbeeld een ingang beter recht voor de ingang kan hangen. Houdt binnen ook rekening met obstakels, bijvoorbeeld palen, opendraaiende deuren, en wachtende/lopende mensen.

Buiten dient u rekening te houden met bomen en planten (ook in de toekomst, ze groeien). Tegenlicht van bijvoorbeeld zon en buitenlampen, maar ook eventuele bereikbaarheid door vandalen kan een rol spelen.

De ideale hoogte voor een beveiligingscamera

We hebben al eerder een blog geschreven over de beste hoogte voor een beveiligingscamera. Deze kunt u hier vinden. De beste hoogte wordt ook bepaald door het doel van de bewakingscamera en de mogelijkheden die er zijn.

Verlichting bij camerabewaking buiten

Een ander belangrijk punt om over na te denken is het gebruik van verlichting wanneer u camerabewaking buiten gaat gebruiken. Wanneer u buiten donkere hoeken of plekken wilt filmen, kan het handig zijn om verlichting aan te schaffen zoals bijvoorbeeld infrarood verlichting. Wilt u uw beveiligingscamera nog meer kracht bijzetten? Dan kan het een goed idee zijn om een Led bouwlamp met sensor aan te schaffen.

Aansluiten van een bewakingscamera

Ook het aansluiten van een bewakingscamera en het leggen van kabels er naar toe kan bepalen waar de camera uiteindelijk komt te hangen. Het goed wegwerken van bekabeling is immers belangrijk voor de veiligheid van het gehele systeem.

Neem gerust contact met ons op

Bent u benieuwd naar de beste positie om camerabewaking te bevestigen? Of heeft u vragen over de meest geschikte camera hiervoor? Neem dan gerust contact met ons op! Ook voor vragen met betrekking tot onze overige producten, kunt u altijd bij één van onze medewerkers terecht. Samen met u gaan we graag op zoek naar de beste positie voor een beveiligingscamera.

arrow_upward