incl. BTW

Wat is RS485?

15 February 2014


Met een RS485 interface is het mogelijk bestuurbare bewakingscamera's (zogenoemde Pan Tilt Zoom camera's) te bedienen vanaf een extern apparaat met dezelfde interface.

De RS485 interface van bewakingscamera's beschikt over 2 draden, dat wil zeggen dat er een plus (+) en een min (-) draad is. De communicatie is half-duplex. Er wordt dus voor zowel zenden als ontvangen gebruik gemaakt van dezelfde draden, zenden en ontvangen van signalen kan echter niet gelijktijdig. Er wordt dus óf verzonden, óf ontvangen, het wisselen daartussen gaat automatisch.

Mogelijkheden bij Pan Tilt Zoom camera's

Hoewel de communicatie relatief eenvoudig lijkt door slechts 2 draden biedt het bij bewakingscamera's grote mogelijkheden. Er kan op afstand, door middel van de recorder, PC software, of en joystick, worden ingezoomd, uitgezoomd en worden gedraaid (horizontaal en verticaal). Het is tevens mogelijk meerdere PTZ beveiligingscamera's aan te sluiten op 1 zender. Het is dus mogelijk om meerdere camera's te bedienen met 1 recorder, simpelweg door elke camera zijn eigen kanaal te geven.

Aansluiten van kabels

Voor het aansluiten van PTZ bewakingscamera's heeft u geen aparte kabels nodig. Wel zijn de 2 extra RS485 draden noodzakelijk. Een standaard CW kabel, met BNC en voeding stekker voldoet dus. Een UTP kabel, of 2 aderige zwakstroomkabel kan vervolgens het RS485 signaal transporteren.

arrow_upward