incl. BTW

IP camera zonder recorder gebruiken

13 August 2014

Er bestaan verschillende soorten IP camera's. In deze blog leggen we uit hoe een professionele HD IP beveiligingscamera te gebruiken is zonder recorder.

Wat doet een recorder?

Dat het kan wil niet zeggen dat het aan te raden is. Een recorder (NVR, oftewel netwerk video recorder) maakt via het netwerk verbinding met de beveiligingscamera en neemt de beelden 24x7 op. Gebeurd er iets, dan is het bewijs veilig gesteld. Uiteraard hangt het van de harde schijf en de instellingen af hoeveel beelden er kunnen worden opgeslagen.

Wat is een IP camera?

Een professionele IP beveiligingscamera kan zelfstandig werken. In de camera zit een kleine webserver en andere software die er voor zorgt dat de camera zelfstandig via het netwerk/internet bereikbaar is. Het is dus mogelijk om via bijvoorbeeld internet explorer of andere software rechtstreeks verbinding met de camera te maken en beelden op te nemen op bijvoorbeeld een computer.

IP camera's voor thuisgebruik

Ook IP beveiligingscamera's voor thuisgebruik kunt u rechtstreeks benaderen, sterker nog, meestal is dit de enige mogelijkheid bij deze camera's. De camera's beschikken wel over webserver software (ze zijn dus te benaderen via bijvoorbeeld internet explorer), maar meestal niet over Onvif verbindingsmogelijkheden zoals andere bewakingscamera's.

arrow_upward