incl. BTW

Alles over beveiligingscamera's volgen via een smartphone

21 December 2015

Wilt u uw beveiligingscamera’s volgen via uw smartphone? Dan is dat tegenwoordig heel eenvoudig! Via een gratis te verkrijgen app voor IOS en Android kunt u alle camerabewaking systemen van CCTVwinkel.nl op uw telefoon bekijken.

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken kunt u alle soorten camerabewaking op uw telefoon bekijken, dat is niet alleen het geval bij IP camera's. Bij analoge bewakingscamera's en HD-CVI beveiligingscamera's maakt u verbinding met de recorder (DVR), bij IP camera's is dit ook mogelijk, maar u kunt ook rechtstreeks verbinding maken met de IP camera, omdat deze onderdeel uitmaakt van het netwerk.

De voordelen van bewakingscamera's bekijken via een app

Het live meekijken met camerabewaking is al langer mogelijk, maar met de komst van een goed 4G netwerk wordt het binnenhalen van beelden in hoge kwaliteit wel een stuk makkelijker. Live meekijken met uw bewakingscamera's heeft een aantal grote voordelen:

- Direct kijken of een melding van het alarm systeem terecht of onterecht is. Bij een inbraak belt u direct de politie, u hoeft niet eerst zelf met alle risico's van dien, te gaan kijken.

- Gezinsleden en/of (huis) dieren op afstand in de gaten houden. Zit u even bij de buren en liggen de kinderen al op bed? Dan houdt u ze eenvoudig in de gaten. Ook huisdieren kunt u op deze manier in de gaten houden.

- Zijn alle ramen en deuren gesloten? Wellicht niet het meest voorkomende probleem, maar we hebben er zelf wel ervaring mee. Zijn alle ramen en deuren gesloten en op slot? Of staat er toch nog iets open?

Uiteraard is het geruststellend dat u, op elk willekeurig moment, een kijken in en rondom uw huis/bedrijf kunt nemen en snel actie kunt ondernemen als dat nodig blijkt. Camerabewaking maakt ons leven een stuk veiliger en makkelijker.

Wat kosten camera's op een telefoon?

Er zijn niet direct kosten verbonden aan het meekijken via een telefoon. De app is gratis en het aanmaken van een account is ook kosteloos. Uiteraard moeten de beelden wel via internet naar uw telefoon of tablet verzonden worden. Op de locatie van de camera beveiliging moet dus een internetverbinding aanwezig zijn. Ook uw telefoon of tablet moet verbinding met internet hebben. Heeft u geen wifi-toegang en kijkt u via 3G of 4G, denk dan om uw databundel. Vooral het binnenhalen van HD camerabeelden verbruikt wel het nodige dataverkeer.

Is mijn telefoon geschikt voor het meekijken met bewakingscamera's?

De meeste telefoons zijn geschikt voor het live meekijken met bewakingscamera's. Het is wel belangrijk dat u beschikt over een smartphone, de oude Nokia 3310 biedt de mogelijkheid helaas niet. Zolang u beschikt over een relatief moderne smartphone met IOS, Android of Windows kunt u de app voor het live meekijken gebruiken.

Is mijn tablet ook geschikt?

Ook bijna alle tablets zijn geschikt voor het installeren van de app en het bekijken van bewakingscamera's. Het is uiteraard wel belangrijk dat u beschikt over internet (via wifi of 3G/4G).

Wat als mijn verbinding te langzaam is?

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw wifi- of mobiele internetverbinding te langzaam is. Bij een te langzame verbinding kunt u proberen camera beveiliging beelden in een lagere resolutie te downloaden. Als de verbinding echt te langzaam of te onstabiel is zal de app blijven "bufferen" en zijn beelden slecht, of niet zichtbaar.

arrow_upward