incl. BTW

Waar moet u op letten als u een IP camera buiten plaatst

22 December 2015

De ene IP camera is de andere niet. Sommige beveiligingscamera's zijn geschikt voor binnen en voor buiten, maar niet alle opties zijn altijd even handig. In deze blog behandelen we de vraag: waar moet u op letten bij het kopen van een IP camera voor buiten?

Bij het kiezen van de juiste IP camera voor buiten spelen een aantal factoren mee, we behandelen ze hieronder zo goed mogelijk. Mocht u vragen hebben voor of na het lezen van de tekst, of vragen over ons assortiment beveiligingscamera's hebben, neem dan contact met ons op.

IP camera buiten op een prive locatie of openbaar terrein?

Waar gaat u de bewakingscamera's ophangen? IP camera's buiten op een openbaar terrein zijn gevoeliger voor vandalisme dan de bewakingscamera's die rond uw woonhuis hangen. Uiteraard zijn alle IP camera's in ons assortiment vandaalbestendig, maar dat maakt ze niet allemaal even stevig.

Beveiligingscamera's op een beugel, zoals bijvoorbeeld de Neview CHD-B1, hebben een relatief klein oppervlak bij het bevestigingspunt. Ze steken echter verder uit en zijn daardoor makkelijker vast te houden of te raken met bijvoorbeeld een stok. Een dome camera, zoals bijvoorbeeld de CHD-D1 heeft een relatief groot oppervlak op de muur, en is lastig vast te pakken omdat hij rond is.

Als de beveiligingscamera's hoog genoeg kunnen hangen speelt bovenstaande natuurlijk een kleinere rol.

Locatie van de IP camera

Buiten is buiten, en een IP camera voor buiten kunt u dan ook overal in de buitenlucht plaatsen. Maar hangt uw camera bijvoorbeeld aan de muur, dan is een CHD-D2 minder geschikt, tenzij u gebruik maakt van de muurbeugel. Hangen uw camera's droog onder bijvoorbeeld de carport, dan is de grootte van het kapje aan de bovenzijde minder van belang.

Bewakingscamera's kunt u het best zoveel mogelijk uit de wind hangen, niet omdat ze niet tegen wind kunnen, maar omdat regendruppen dan minder snel door de wind tegen het glas van de IP camera buiten komen.

Infrarood zicht van uw IP camera's buiten

Niet alle modellen hebben even sterke of even veel infraroodlicht. Infraroodverlichting wordt gebruikt om 's nachts beelden te kunnen waarnemen zonder dat dat wij mensen echt licht zien. Een IP camera buiten is beschikbaar vanaf 20 tot en met 60 meter infrarood nachtzicht. Kies daarom een IP beveiligingscamera die aan uw wensen en eisen voldoet.

Automatisch scherpstellen of niet?

Hangt uw IP camera op een moeilijk toegankelijke plaats, bijvoorbeeld boven aan het gebouw? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een IP camera die automatisch scherp stelt. Groot bijkomend voordeel is ook de automatische zoomlens in deze modellen. Een Autozoom camera kunt u eenvoudig vanaf uw computer of laptop d.m.v. de browser in en uitzoomen, zo ziet u altijd precies wat u wilt en kunt u, zonder moeilijk te doen, de kijkhoek wijzigen.

IP camera's en het Nederlandse weer

Alle bewakingscamera's die wij verkopen zijn geschikt voor het Nederlandse weer. Dat wil zeggen dat ze zomer en winter, dag en nacht buiten kunnen hangen. IP camera's worden van nature een beetje warm door de techniek die in de beveiligingscamera aanwezig is, daardoor heeft het Nederlandse weer weinig invloed op de IP camera.

arrow_upward