incl. BTW

Welke voeding voor een bewakingscamera

16 May 2014

Bijna alle bewakingscamera's die verkocht worden maken gebruik van een 12 volt voeding met een 2.1x5.5mm stekker. Alle beveiligingscamera's in onze webshop maken gebruik van dit type aansluiting en voltage.

A en mA, oftewel Ampère en Milliampère

Naast de spanning (het aantal volts) is ook de stroomsterkte van belang. De meeste bewakingscamera's hebben voldoende aan 0.5 tot 1.5 Ampere. Het kan natuurlijk voorkomen dat een camera met meer infraroodverlichting, besturing, of verwarming meer stroom nodig heeft. De hoeveelheid gevraagde stroom staat bijna altijd op de verpakking of op de camera aangegeven in A of mA (1 A = 1000 mA).

Een extra sterke voeding nodig?

Van voedingen is bekend dat ze na verloop van tijd minder efficiënt worden. Dat betekend in feite dat ze minder stroom gaan leveren dan toen ze nieuw waren. Vergelijk het met het aantal PK's van een auto, dat neemt na een aantal jaren ook af.

Wel moet gezegd worden dat de meeste voedingen iets meer kunnen leveren dan staat aangegeven op het label. Een 2 Ampère voeding kan vaak wel 2,1 Ampère leveren. Het is echter aan te raden een voeding niet extra te belasten, staat 2 Ampère aangegeven, sluit dan ook niet meer aan dan 2000 mA.

Een 5 Ampere voeding aanschaffen om 4 camera's van 500 mA te voorzien van stroom is niet nodig. Het heeft geen nut en brengt ook nagenoeg geen extra zekerheid met zich mee.

Splitters

We verkopen enkele stroomsplitters in onze webshop. Splitters maken het mogelijk meerdere beveiligingscamera's aan te sluiten op één voeding. We hebben splitters met 4 en met 8 aansluitingen.

Ook hier is weer van belang dat het totaal aantal aangesloten camera's niet meer stroom vraagt dan de voeding kan leveren.

arrow_upward