incl. BTW

Kun je een dummy camera herkennen?

26 June 2015

Een dummy camera heeft pas nut als mensen deze niet als dummy camera herkennen. Daarom leggen we je met plezier uit waar je aan kunt zien of je te maken hebt met een nep camera. Zo zorg jij ervoor dat die van jou zo geloofwaardig mogelijk overkomt. Disclaimer: zelfs als je alle tips uitvoert, herkennen professionele criminelen een dummy camera vaak uiteindelijk toch. Bedenk dus eerst goed of deze vorm bij jouw doel past.

Dummy camera herkennen

Wat is een dummy camera?

Een dummy camera is een nep camera. Sommige mensen plaatsen een dummy camera om winkeldieven of inbrekers af te schrikken, zo heeft het een preventieve functie. Ideaal voor mensen die een niet al te groot budget hebben. Maar let op, doorgewinterde inbrekers en winkeldieven zullen de dummy altijd van een echte beveiligingscamera onderscheiden.

Hoe kan iemand een dummy camera herkennen?

Natuurlijk zijn er een aantal factoren die je in de hand hebt, waarmee je ervoor kunt zorgen dat mensen jouw dummy camera niet herkennen. We zetten deze voor je op een rij:

Kwaliteit: De camera moet er geloofwaardig uitzien, zoals de dummy camera’s uit onze webshop.

Locatie: Hang de camera op een geloofwaardige plek. Waar zou je een echte hangen? Niet alleen op één product gericht, maar bijvoorbeeld ook bij de kassa en ingang.

Rood lampje: Een echte beveiligingscamera laat zelden een knipperend rood lampje zien. Doet jouw nep camera dit wel? Haal dan de batterijen eruit.

Kabels: Een echte beveiligingscamera is vrijwel altijd aangesloten, plaats dus op een realistische manier een kabeltje.

Stickers en borden: Het is verplicht om je camerabewaking kenbaar te maken, plaats dus altijd camerabewaking stickers of bordjes in de ruimte van je dummy camera.

Combineer dummy met echte beveiligingscamera

Om jouw camerabewakingssysteem zo geloofwaardig mogelijk te maken, raden we je aan je dummy camera met échte beveiligingscamera’s te combineren. Wanneer je deze op de meest zichtbare plek hangt, zal een indringer en eerder vanuit gaan dat je andere camera’s ook echt zijn en deze niet als dummy camera herkennen. Daarnaast is een nep camera eigenlijk nooit een optimaal alternatief voor een echte beveiligingscamera. Heb je een expert in je ruimte, dan ben je immers de klos.

Bekijk al onze beveiligingscamera's

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe je een dummy camera kunt herkennen en hoe je deze het beste inzet in jouw situatie? Lees hier meer over in onze blog over het nut van een dummy camera. Heb je een specifieke vraag die je hier niet terug vindt, of wil je je persoonlijk laten adviseren? Dat kan altijd vrijblijvend door contact op te nemen via ons chat, mail of telefonisch. We horen graag van je!

Bekijk alle contact mogelijkheden

arrow_upward