incl. BTW

Heeft een dummy camera nut?

20 October 2019

Een dummy camera kan een voordelig alternatief zijn voor echte beveiligingscamera’s. Hierbij is het wel belangrijk dat je rekening houdt met een aantal factoren, zoals de camera zelf en waar je deze plaatst. In deze blog bespreken we deze factoren uitvoerig, waardoor je een grote groep “amateurs” voor de gek kunt houden. Want let op: de echte doorgewinterde inbrekers en winkeldieven herkennen een nep camera over het algemeen toch.

Waarom een dummy camera plaatsen?

Het kan een grote investering zijn om bewakingscamera's van topkwaliteit te plaatsen. Daarom kiezen mensen soms voor een dummy camera. Dit is een nep camera die eruit ziet als iedere andere beveiligingscamera. Hij neemt alleen geen echte beelden op.

Bekijk hier ons assortiment dummy camera's

Hoe moet het niet?

We beginnen met een voorbeeld waarin we uitleggen hoe het gebruik van een nep camera mis kan gaan: De lokale Gamma bouwmarkt verkoopt een dummy camera. Of het uiterlijk er realistisch uitziet houden we even buiten beschouwing. Deze gamma hangt deze camera ook in de winkel, onder andere bij de kostbare LED lampen. 

De camera is geplaatst op een enkele muur, waarbij rondom de camera en aan de achterkant van de muur, geen kabels of leidingen te zien zijn. De kabel gaat zogenaamd "door de muur". Een winkeldief hoeft geen bouwtechnische kennis te hebben om te snappen dat deze camera geen bekabeling heeft en waarschijnlijk een dummy camera is.

Korte conclusie: De Gamma in de buurt gebruikt een namaak camera die ze zelf verkopen en hangen hem op een plek waar op geen enkele manier bekabeling in de buurt kan komen. Wat ons betreft heeft een dummy camera op deze manier totaal geen zin.

Hoe moet het dan wel?

In feite is het best makkelijk. De dummy camera moet op de juiste plaats hangen en aan een aantal andere voorwaarden voldoen. Ten eerste moet de nep camera er geloofwaardig uit zien. In onze webshop vind je uitsluitend geloofwaardige dummy camera’s. Waar moet je verder rekening mee houden?

De juiste camera

Plaats geen binnencamera buiten en geen buitencamera binnen. Hoe mooi je ze ook vindt, een binnencamera hangt binnen en een buitencamera buiten. Het is bijvoorbeeld erg ongeloofwaardig als je de dummy bullet camera binnen ophangt.

Opvallen

Een dummy camera heeft een preventieve werking, daarom is het essentieel dat hij goed opvalt. Op een witte muur of plafond kun je dus beter een witte dummy dome camera plaatsen dan een zwarte.

Aangesloten

Een nep camera moet altijd “aangesloten” zijn. Laat er een kabeltje naar toe lopen, of boor een gat in een dubbele wand om de kabel daarin “weg te werken”. Vrijwel alle beveiligingscamera’s hebben een kabel voor voeding en/of netwerk. 

Aankondiging

Het is verplicht om camerabeveiliging kenbaar te maken met bordjes en/of stickers. Doe dit dus ook bij een dummy camera, ook al is er geen echt beeld.

Plaats meerdere camera’s

Maak een realistisch camerabewakingssysteem met meerdere camera’s. We zien dummy camera's vaak hangen bij waardevolle spullen in de winkel, zoals cosmetica, LED lampen, accessoires. Maar waarom hangen er geen camera’s bij de kassa of ingang? Een winkeldief begrijpt echt wel dat als je over een werkend systeem beschikt, het niet bij één camera naast de LED lampen blijft.

Optimale beveiliging

Het gebruik van dummy camera’s is een handig en goedkoop alternatief voor echte beveiligingscamera's, wanneer je hier geen budget voor hebt. Als je bovenstaande tips opvolgt, zullen veel mensen niet zien dat je een nep camera hebt hangen. 

Ga je voor een optimale beveiliging? Dan adviseren we natuurlijk echte camera’s. De doorgewinterde winkeldief of inbreker weet waarschijnlijk genoeg van beveiligingscamera’s om jouw nep camera te herkennen. Bekijk daarom voor de optimale beveiliging ons ruime assortiment met de allerbeste beveiligingscamera’s tegen een scherpe prijs. Daarnaast bieden we voordelig complete camerabewaking sets aan, inclusief recorder.

Dummy camera's als aanvulling

Je kunt ook een dummy camera ophangen als aanvulling op je échte systeem. Het wekt namelijk de schijn dat er meerdere camera's hangen dan daadwerkelijk het geval is, zonder hier te veel geld aan uit te geven. We adviseren dan goed na te denken op welke plekken je de echte camera’s ophangt en waar je de dummy’s gebruikt. Wil je je hierover laten adviseren? Dat kan!

Bekijk hier ons assortiment dummy camera's

Vrijblijvend advies

Heb je vragen over het plaatsen of aanschaffen van dummy camera's, dan helpen we je natuurlijk graag verder. Neem contact met op in de chat, stuur een e-mail of neem telefonisch contact op. Samen gaan we graag op zoek naar de meest geschikte camera’s voor jouw doeleinde. Door onze jarenlange ervaring met echte én nep camera’s, weten we altijd welke variant het beste bij jouw wensen en behoeftes past.

arrow_upward