incl. BTW

Wat is de kijkhoek van een 2.8 - 12mm lens?

10 December 2015

De maat van de lens bepaald de kijkhoek van een bewakingscamera. Het is daarom goed om te weten wat u kunt zien bij een beveiligingscamera met een 2.8-12 mm lens.

De meeste van onze bewakingscamera's zijn voorzien van ee 2.8 tot 12 mm zoomlens. Deze lens is handmatig in te stellen en scherp te stellen. Anders dan bij camera's met een vaste lens is, na plaatsing, nog te te bepalen hoe dichtbij u het object haalt.

Bewakingscamera's en hun kijkhoek

De kijkhoek van bewakingscamera's wordt bepaald door verschillende factoren. Naast de lens wordt de kijkhoek ook bepaald door het formaat van de beeldsensor, bijvoorbeeld 1/4 inch of 1/3 inch. Bij beveiligingscamera's met een zoomlens is het formaat van de beeldsensor niet in te stellen, maar de zoomlens wel.

De kijkhoek bij vaste lenzen

Camera's met een vaste lens hebben ook een vaste kijkhoek. Bewakingscamera's met een vaste lens hebben vaak een 3.6 mm lens, maar ook camera's met een vaste 6mm of 12mm lens komen voor. We kunnen daarin de onderstaande kijkhoeken mee behalen, uitgaande van een 1/3 inch beeldsensor:

3.6 mm: 90 graden
6.0 mm: 67 graden
12 mm: 38 graden

De instelbare zoomlens

Bewakingscamera's met een instelbare zoomlens zijn traploos in- en uit te zoomen. Dat wil zeggen dat een zoomlens van 2.8 tot 12 mm in te stellen is op elke gewenste maat tussen beide getallen. Dat wil zeggen dat de kijkhoek traploos instelbaar is tussen 104 graden (bij 2.8 mm) en 38 graden (bij 12 mm).

Advies nodig?

Kunnen we helpen bij het kiezen van de juiste beveiligingscamera? Neem dan contact met ons op via info@cctvwinkel.nl of per telefoon. Één van onze productexperts helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

arrow_upward