incl. BTW

Een NVR met PoE of een losse Power over Ethernet switch?

20 November 2015

IP camera's kunt u op meerdere manieren van voeding voorzien. Middels een 12 volt adapter, maar ook via Power over Ethernet. PoE, ofwel Power over Ethernet kan vanuit de recorder (NVR) komen, of vanuit een losse switch, maar wat is handiger?

Wie kiest voor IP camera's moet ook kiezen voor de manier van aansluiten. Is het bij andere camerabewaking alleen mogelijk om te voeden via een 12 volt adapter, bij IP camera's is PoE (Power over Ethernet) ook een optie.

Verschillende PoE oplossingen voor IP camera's

Er bestaan verschillende Power over Ethernet bronnen, we zetten er voor u een paar op een rijtje:

- De NVR met 4 of 8 PoE poorten
In ons assortiment hebben we een IP camera recorder met 4 Power over Ethernet poorten en een model met 8 PoE poorten. In de NVR zit in feite een switch met PoE aansluitingen. Op elke PoE poort kan een IP camera worden aangesloten.

Bekijk alle recorders met PoE

- De 1 poort actieve PoE injector
De PoE-1 van Neview is een actieve Power over Ethernet injector. Dankzij de ingebouwde voeding kunt u dit apparaat eenvoudig aansluiten op een 230 volt stopcontact. De PoE-1 beschikt over een netwerkingang (voor de uplink zonder PoE) en een uitgang met PoE (voor de verbinding naar de IP camera).

- De PoE switch met 4 of 8 poorten
Als laatste zijn er Power over Ethernet switches, in ons assortiment beschikbaar met 4 en 8 poorten met PoE plus een uplinkpoort zonder PoE. Op elke poort kunt u een IP camera aansluiten, de uplinkpoort zonder PoE dient voor de verbinding met het netwerk.

Het maken van de uiteindelijke keuze

De uiteindelijke keuze hoeft niet te bestaan uit één apparaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een PoE switch te gebruiken voor 4 camera's, en de overige 2 aan te sluiten door middel van een PoE-1 injector. De keuze van de CHD-NVR04-P NVR met 4 PoE poorten is wel wat beperkt, hij is namelijk niet geschikt voor camera beveiliging systemen met meer dan 4 camera's.

Het combineren van aan te sluiten IP camera's

IP camera's worden aangesloten via het netwerk, dat wil zeggen dat elke bewakingscamera een netwerkverbinding nodig heeft om te werken. Op elke PoE poort kunt u slechts één camer aansluiten, maar het is wel mogelijk om een groepje camera's te combineren en vanuit die PoE switch één kabel naar bijvoorbeeld re router te trekken.

Bijvoorbeeld: Als 4 IP camera's achterin het magazijn hangen, dan is het handiger om daar een 4 poort PoE switch op te hangen en met slechts één kabel naar de router of centrale switch te gaan. Als er bijvoorbeeld ook nog 4 camera's aan de voorzijde hangen kunt u die eveneens met een 4 poort PoE switch aansluiten en ook daar vandaan met slechts één kabel naar de router.

Een aansluitplan maken

Het is handig om vooraf een aansluitplan te maken en daarin de volgende vragen te beantwoorden:

- Hoeveel bewakingscamera's ga ik aansluiten?
- Welke IP camera's komen waar?
- Wat is een handige route voor de kabels?
- Kan ik combineren?

En uiteindelijk:

- Welke PoE apparatuur heb ik nodig?
- Heb ik nog losse adapters nodig?
- Hoeveel meter kabel heb ik nodig?

Heeft u nog vragen?

Kunnen we ergens mee helpen? Neem dan contact met ons op via info@cctvwinkel.nl of per telefoon, we helpen u graag verder. Heeft u een plattegrond, dan kunnen we eventueel met u meekijken bij het maken van een aansluitplan.

arrow_upward