incl. BTW

Draadloze camera - Voordelen en Nadelen

18 October 2019

Een draadloze camera, of wifi camera, klinkt aantrekkelijk, maar is dat het ook? In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van de keuze tussen een draadloze, of een bewakingscamera met draad.

Is draadloze camera wel draadloos?

We kennen allemaal de draadloze koptelefoon en de draadloze lichtschakelaar. Twee producten die ook echt draadloos zijn. Maar in hoeverre is een draadloze camera eigenlijk draadloos? Die vraag en de voor- en nadelen van een draadloze camera gaan we in deze blog verder toelichten.

Bekijk hier alvast ons aanbod in wifi camera's


We nemen de proef op de som en zoeken op Google zoeken naar "draadloze camera". Dan zien we dat bijna alle bewakingscamera's uit de resultaten inderdaad een draadloze signaaloverdracht (videobeeld) hebben, maar nog steeds door middel van een adapter, en dus stroomkabel, voorzien worden van spanning.

Een "draadloze camera" met enkel draadloze signaaloverdracht en een normale voedingsadapter kan voldoende zijn. Als op de gewenste locatie wel een stopcontact is, maar geen verbindingsmogelijkheid naar de recorder, dan kan een dergelijke draadloze bewakingscamera aan de wensen voldoen.


Kwaliteit van de draadloze verbinding

Er zijn meerdere types draadloze verbindingen. De oudere technieken (vaak gebruikt bij analoge bewakingscamera's) kunt u eigenlijk direct achterwege laten. Het signaal hiervan is doorgaans te zwak om door één of meer muren te kunnen zonder veel verlies van beeldkwaliteit. Daarnaast is het beeld van dergelijke bewakingscamera's ronduit slecht en blijft er, na enig signaalverlies, eigenlijk geen noemenswaardige video meer over. Zonde van uw geld en frustratie.

Wifi camera's, oftewel IP camera's via een draadloos wifi netwerk, zijn vaak van betere kwaliteit. De wifi camera, of wifi ip camera, maakt via de draadloze router verbinding met een PC of opname apparaat (recorder/NAS).

Groot voordeel van wifi is dat de kwaliteit, mits de verbinding goed is, doorgaans een stuk beter is dan die van andere draadloze zenders. Nadeel is wel dat bij meerdere wifi camera's het signaal slechter kan worden en de snelheid omlaag gaat. Daarnaast is het wifi signaal makkelijker te storen of te overbelasten waardoor de IP camera's in feite uitgeschakeld zouden kunnen worden, al is de kans hierop niet heel groot.

Bekijk onze wifi camera sets

Beeldkwaliteit van wifi camera's

Veel wifi camera's hebben een lage resolutie, maar wij kiezen bewust voor kwaliteit zodat je dezelfde kwaliteit hebt als camera's met een kabel. We hebben wifi camera's tot wel 4K ultra HD.

Assortiment CCTVwinkel.nl

Omdat we met enige regelmaat aanvragen krijgen voor draadloze camera's en wifi camera's hebben we in beide productcategorieën enkele tientallen producten getest en langere tijd in gebruik gehad. Door nog meer keus te bieden en te voldoen aan de wensen van onze klanten, gaan we ook draadloze camera’s en wifi camera’s aanbieden. Daarbij nemen we in ons assortiment alleen de modellen op die gedurende onze test voldeden aan normen als gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

Naast de draadloze en wifi camera’s bieden ook IP camera's overigens verschillende mogelijkheden voor het aansluiten via een draadloos netwerk, via een Ethernet over Power (netwerk via het stopcontact) of bekabelde verbinding.

Wat voor soort camera uw voorkeur ook heeft, bij CCTVwinkel kunt u terecht voor de juiste keuze. Zowel op het gebied van draadloze camera’s alsook camera’s mét bedrading leveren wij u de beste kwaliteit. Bent u enthousiast geworden over een draadloze camera? Dan kunt u deze gemakkelijk en snel online bestellen. Heeft u nog vragen over één van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op!

arrow_upward