incl. BTW

Camerabewaking als aanvulling op een alarmsysteem

22 November 2013

Camerabewaking is een prima aanvulling op een bestaand alarmsysteem. Het is echter geen vervanger voor een alarmsysteem. Een bewakingscamera kan en doet iets anders dan een alarmsysteem.

Een alarmsysteem

In veel winkels en bedrijven is een alarmsysteem verplicht gesteld door de verzekering. Het is een systeem dat, met behulp van sensoren, melding maakt van een (poging tot) inbraak op het moment dat die plaatsvindt. Een alarmsysteem is vaak (terecht) erg gevoelig en slaat al snel alarm, soms echter te snel.

Een bewakingscamera

Een bewakingscamera, of complete camerabewaking set (met meerdere beveiligingscamera's) is een systeem dat beelden opneemt en opslaat. De meeste recorders nemen 24x7 beelden op en bewaren deze zo'n 4 weken. Bij beweging wordt een apart filmpje gemaakt zodat geen 48 uur film teruggekeken hoeft te worden op maandagmorgen.

Onze tip: Gebruik beide

We begrijpen als geen ander dat u niet 24x7 naar de beelden van uw camerabewaking systeem zit te kijken, daar heeft u helemaal geen tijd voor. Uitbesteden aan een meldkamer kan, maar is vaak erg duur en omslachtig. Het alarmsysteem kan u prima helpen om op het moment zelf alarm te slaan en u, de meldkamer en eventueel het beveiligingsbedrijf in te schakelen.

Met camerabewaking kijkt u binnen enkele minuten live mee in de winkel, het bedrijf of uw huis. Waar ook ter wereld. Is er iets aan de hand, dan kunt u direct de poltie bellen, en dat scheelt aanzienlijk in de aanrijtijden. Daarnaast nemen bewakingscamera's continue op, al het bewijsmateriaal staat dus veilig opgeslagen op de harde schijf.

De camera's zijn letterlijk de ogen op afstand en bieden u snelle, betrouwbare en, zeker bij ons, een betaalbare oplossing op het gebied van inbraakbestrijding.

arrow_upward