incl. BTW

IP camera buiten monteren, hoe doe je dat?

12 January 2016

Waar moet je op letten wanneer je je IP camera buiten wilt monteren? Wat is handig en wat juist niet? In principe komt het monteren van IP camera of een andere beveiligingscamera buiten aardig overeen met de montage binnenshuis. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Lees daarom voordat je aan de slag gaat deze blog goed door.

De hoogte van de IP camera bepalen

Een IP camera moet buiten niet te hoog gemonteerd worden, maar ook zeker niet te laag. Het liefst nét buiten het bereik van vandalen, maar niet veel hoger dan circa 3 meter in verband met gezichtsherkenning. Natuurlijk spelen ook andere factoren een rol bij het bepalen van de juiste hoogte. Als je de kabel door de muur naar binnen boort moet deze wel op een logische plaats uitkomen. Het kan in dat geval handiger zijn de camera wat hoger of lager te hangen.

Een gat door de muur boren

Wil je geen kabels in het zicht? Dat staat natuurlijk wel zo mooi. Bij het boren van een gat door je muur moet je rekening houden met een aantal zaken:

  • Zorg voor voldoende ruimte om de kabel achter de muur weg te werken
  • Boor het gat schuin omhoog om te voorkomen dat er regenwater naar binnen loopt
  • Kit na het plaatsen en testen van de camera het gat voor de zekerheid dicht

Bij een spouwmuur (in feite een dubbele muur) kun je de kabels relatief eenvoudig wegwerken door de aansluitkabel aan de binnenzijde naar buiten te brengen, en in de buitenste muur een groter gat te boren en de connectoren door dit grotere gat terug de spouw (de ruimte tussen beide muren) in te duwen.

De IP camera buiten monteren met rvs schroeven

Gebruik buiten bij het monteren van je IP camera altijd rvs (roest vast staal) schroeven. Oók onder een afdak of dakrand. Roest heeft namelijk een nadelige invloed op alle materialen waar het mee in aanraking komt. Het metaal van de beveiligingscamera, het hout of de plug waar de schroef in zit kunnen beschadigen en de schroef kan na verloop van tijd bruin water afgeven waardoor bruine strepen op de muur ontstaan. Gebruik daarom altijd rvs schroeven, niet alleen voor beveiligingscamera's die in de directe regen hangen, maar dus ook op andere vochtige locaties.

IP camera voor buiten kopen

Ben je klaar om je IP camera buiten te monteren? Of moet er eerst nog een beveiligingscamera komen? In ons ruime aanbod vind je altijd de camera die bij jou past. Zo bieden we IP camera’s voor buiten van 1080p (full HD) tot wel 8 MegaPixel aan! Ben je van plan meerdere IP camera’s buiten te monteren? Kies dan voor een camerabewaking set. Dit is voordeliger dan losse camera’s en je kunt zelfs voor een set inclusief recorder kiezen.

Bekijk onze IP beveiligingscamera’s      Bekijk onze camerabewaking sets

Laat je adviseren

Sta je op het punt een IP camera buiten te monteren, maar twijfel je na het lezen van deze blog toch nog of je het handig aanpakt? Of weet je niet zeker welke beveiligingscamera het best past bij jouw situatie? Schroom niet en neem contact met ons op. We werken al sinds 2009 dagelijks met camerabewaking, waardoor we genoeg productkennis hebben om jouw vragen te beantwoorden. En dit doen we met plezier!

arrow_upward