incl. BTW

Een bewakingscamera buiten plaatsen

23 January 2014

Veel bewakingscamera's hangen buiten, simpelweg omdat daar veel te bewaken is, en omdat het preventief werkt tegen inbrekers. Wat komt er eigenlijk kijken bij het plaatsen van een camera buiten? Een paar handige tips vindt u hier.

Een model geschikt voor buiten

De meest voor de hand liggende tip is wel; kies een model dat geschikt is voor buiten. Zorg er voor dat de camera een IP66 codering heeft. Een camera buiten plaatsen als deze daar niet geschikt voor is kan beschadiging van de camera en recorder betekenen. In het ergste geval kan kortsluiting en eventueel brand in de voeding ontstaan.

Ophangen op een veilige plaats

Het kan heel interessant zijn om zo'n camera aan de poort van het hek te hangen, maar hij is daar erg kwetsbaar voor vandalen. Het kan daarom verstandig zijn om een camera hoger (bijvoorbeeld aan de gevel of op een paal) te plaatsen. Als dat betekend dat de camera verder weg komt te hangen is het wellicht verstandig om een camera met zoomlens en sterke infrarood led te kiezen.

Denk aan zonlicht en tegenlicht

Een camera waar overdag de zon recht in schijnt, of waar 's avonds de schijnwerper boven de magazijndeur in schijnt is op zulke momenten "uitgeschakeld". Houd daarom rekening met lichtinval bij het kiezen van de juiste plaats.

Advies nodig?

Elke sutiatie en elke camera is anders. We adviseren u graag tijdens het maken van de juiste keuze. We zijn bereikbaar via e-mail (info@cctvwinkel.nl) of telefoon.

arrow_upward