incl. BTW

Tutorial: Achterhalen of instellen van een IP adres

28 May 2014

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een camerabewaking systeem kan het handig zijn deze aan te sluiten op het netwerk/internet en via een telefoon of PC mee te kijken. Om verbinding te kunnen maken met de recorder nadat deze is aangesloten op het netwerk is het noodzakelijk het IP adres te achterhalen.

Omdat inloggen zonder IP adres alleen mogelijk is via een aangesloten monitor of TV is het noodzakelijk deze eerst aan te sluiten. Daarnaast moet ook de muis worden aangesloten zodat bediening mogelijk is.

Netwerkbeheer openen

Login op de recorder en klik op de rechtermuisknop. Onderin verschijnt een menubalk met aan de linkerkant een "boekje". Als u met de muis op dit boekje gaat staan verschijnt de tekst "Main menu". Klik op het boekje om het menu te openen.

Klik op "Config" en vervolgens op "Network" om de netwerkinstellingen weer te geven.

Het IP adres achterhalen

In het scherm met de netwerkinstellingen staat een IP adres (IP Address), het kan echter zijn dat dit nog niet het juiste IP adres is.

Als u de recorder voor het eerst op het netwerk heeft aangesloten is het slim om "DHCP" aan te vinken en even af te wachten. Onderaan komt de status "DHCP Start Success" te staan als er via DHCP een IP adres is ontvangen. Via het IP adres dat achter "IP Address" staat kunt u de recorder benaderen vanaf een Smartphone of via interent explorer. Verandert het IP adres niet, dan heeft de recorder wellicht al het juiste adres, of de recorder is niet correct aangesloten op de router. Probeer of u verbinding kunt maken met Internet Explorer.

Een nieuw of ander IP adres instellen

Het is mogelijk de DVR ook een eigen (vast of statisch) IP adres te geven. Hiervoor vinkt u de optie "DHCP" uit en vult u het gewenste IP adres in achter "IP Address". Let op! Ook "Subnetmask" en "Gateway" dienen correct te worden ingevuld.

arrow_upward