incl. BTW

Een analoge bewakingscamera aansluiten

29 January 2014

Het aansluiten van een analoge bewakingscamera kan op verschillende manieren, maar is doorgaans relatief simpel. In deze blog leggen we alleen het aansluiten van de camera uit, in enkele latere blogs zullen we tegens ingaan op het aansluiten op een TV of recorder.

Aansluiten met een RG59 combikabel

Het gebruik van een RG59 combikabel is wellicht de meest eenvoudige manier van aansluiten. Hierbij maakt u, zoals gezegd, gebruik van een combikabel waar zowel stroom als video signaal doorheen gaan. Er is slechts één kabel nodig waar aan beide uiteinden 2 stekkers zitten.

Aansluiten met een losse voeding

Afhankelijk van de afstand tot de recorder kan het interessant zijn om de camera aan te sluiten met een video balum (zie hieronder). Bij sommige modellen is het dan noodzakelijk de stroomvoorziening apart te regelen. Als enkel het video signaal via de kabel gaat, kan gebruik worden gemaakt van een losse voeding om de bewakingscamera aan te sluiten.

Aansluiten met een video balun

Soms kan het interessant zijn om een bewakingscamera aan te sluiten met een video balun. Bijvoorbeeld als grote afstanden afgelegd moeten worden zodat het signaal van één, of soms tot 4 camera's via één UTP kabel kan. De video balun zorgt er voor dat de camera eenvoudig aan de balun kan worden aangesloten, terwijl aan de andere zijde eenvoudig een standaard netwerkkabel ingeprikt kan worden.

Indien u nog vragen heeft over het aansluiten van een beveiligingscamera verzoeken wij u contact met ons op te nemen, of de andere informatiepagina's op onze website te raadplegen.

arrow_upward