incl. BTW

Welke aansluitingen heeft een DVR (digitale video recorder)?

13 November 2013

DVR staat voor digital video recorder, oftewel digitale video recorder in het Nederlands. Het is een vrij algemene term die niet alleen bij camerabewaking wordt gebruikt. Ook de decorder van uw digitale televisie pakket kan een DVR zijn bijvoorbeeld.

Let op! Bovenstaand model wordt niet meer door ons verkocht.

Aansluitingen bij een DVR voor camerabewaking
Een DVR voor bewakingscamera's heeft een aantal aansluitingen, hieronder een overzicht van de aansluitingen van onze CW-DVR16. Andere recorders kunnen andere en/of minder aansluitingen hebben.

1 - BNC ingangen
Hoewel de recorder een digitaal apparaat is, worden de camerabeelden analoog aangeleverd door middel van een BNC kabel. Een DVR voor camerabewaking heeft daarom vaak 4, 8, 16 of 32 BNC aansluitingen (ingangen). Elke aansluiting is 1 kanaal en kan beeld van 1 camera opnemen. Een DVR met 4 aansluitingen/kanalen kan dus beelden van 4 camera's tegelijk opnemen.

2 - BNC uitgang
De BNC uitgang laat het beeld van 1, 4, 8, 16 ,of 32 camera's op één beeld zien. Via de afstandsbediening kunt u vaak kiezen hoe u het beeld wilt indelen. Een recorder met 16 ingangen kan er bijvoorbeeld ook slechts 4 laten zien, terwijl er wel 16 worden opgenomen

3 - Audio uitgang
Indien u gebruik maakt van bewakingscamera's met een microfoon, en deze heeft aangesloten op één van de audio ingangen (nummer 4), dan kunt u dit geluid via de audio uitgang naar bijvoorbeeld uw computer of een versterker sturen.

4 - Audio ingangen
Ze werden bij nummer 3 al even genoemd, de audio ingangen. Als u gebruikt maakt van bewakingscamera's met een microfoon, dan kunt u tot maximaal 4 geluidskabels aansluiten.

5 - VGA uitgang
Eigenlijk komt vanuit de VGA uitgang exact hetzelfde beeld als uit de BNC uitgang van punt 2. De functies zijn ook hetzelfde. Het grote verschil is echter het afgegeven signaal. Daar waar de BNC uitgang meer geschikt is voor analoge TV's, is de VGA uitgang geschikt voor monitoren en TV's met een VGA ingang (vaak is deze ook blauw).

6 - Alarm ingang en PTZ controle
Het is mogelijk een signaal af te geven aan de recorder dmv de alarm ingangen. De recorder kan op zijn beurt dan weer een actie uitvoeren (afhankelijk van de instellingen). Daarnaast biedt de recorder de mogelijkheid om d.m.v. een extra aansluiting daarvoor bestemde PTZ (Pan Tilt Zoom) camera's aan te sturen (te draaien).

7 - Netwerk aansluiting
Indien u de beelden via uw computer wilt terugkijken, dient u de recorder met het netwerk te verbinden. Verbinden gaat simpel d.m.v. een RJ45 (standaard UTP) aansluiting.

8 - USB aansluitingen
Standaard ontvangt u bij het afgebeelde model een USB muis, handig om instellingen op de DVR zelf te wijzigen. Wilt u een back-up maken van uw camarabeelden, of uitgeven aan iemand anders (bijvoorbeeld de politie), dan kunt u tevens een USB stick aansluiten.

9 - 12 volt aansluiting
Om de recorder van stroom te voorzien dient u de meegeleverde 12volt adapter aan te sluiten op de stroom ingang.

arrow_upward