incl. BTW

Waar plaatst u een camerabewaking recorder / DVR

25 November 2013

We kunnen niet direct zeggen wat de beste plaats voor de recorder is. Dat hangt namelijk van een aantal factoren af.

Ruimte voor plaatsing

Hoewel het maar een klein apparaat is, moet er wel voldoende ruimte voor aanwezig zijn. Vaak blijft er wel een aantal meter kabel over en we moeten de voeding natuurlijk niet vergeten. De beste plaats als we alleen rekening houden met "ruimte" is een vochtvrije, niet te koude en bewegingsvrije plaats. Vrij van beweging wil zeggen, bijvoorbeeld niet in de lade van een bureau, of in een wankele kast.

Waarvoor is er camerabewaking aanwezig?

Camerabewaking werkt, zoals bekend, goed tegen inbrekers. Maar als zij bij binnenkomst de recorder zien staan, deze afkoppelen en meenemen is het hele systeem waardeloos. Goed wegstoppen kan dus een tip zijn als u camerabewaking heeft aangeschaft voor ongenode gasten.

Heeft u camerabewaking voor bijvoorbeeld winkeldieven, of de veiligheid op het terrein, dan kan een recorder prima in het zicht geplaatst worden.

Plaatst u beveiligingscamera's omdat u diefstal van eigen personeel in de gaten wilt houden? Zorg er dan voor dat zij niet bij de recorder, of de stroomvoorziening kunnen.

Plaatsen van de kabels?

Niet geheel onbelangrijk is een mogelijke route vanaf de camera's, naar de recorder /DVR. Het is goed als u de recorder goed wegwerkt en buiten het zicht/bereik van anderen plaatst, maar als de kabels niet bij de recorder kunnen komen is dat tamelijk zinloos. Zorg er dus goed voor dat een recorder bereikbaar is. Ook voor eventuele latere uitbreiding van het systeem.

Live meekijken met een monitor?

Wilt u een monitor aansluiten, zorg dan dat de recorder binnen enkele meters afstand van de te plaatsen monitor is. Een te lange VGA kabel kan storingen opleveren, of simpelweg niet werken.

De uiteindelijke plaatsing

Bij de keuze voor de uiteindelijke plaats zullen bovenstaande punten moeten worden meegenomen. Daarbij zullen in de meeste gevallen keuzes gemaakt moeten worden. Aan alle voorwaarden voldoen kan erg lastig zijn. Enkele van onze tips:

- Een afsluitbare meterkast
- Een afsluitbare kast
- Een afsluitbaar magazijn

Bewaak de camerabewaking

Het klinkt wellicht wat gek, maar zo raar is het niet. Als de recorder alleen bereikbaar is via een route die goed in beeld gebracht wordt, kunnen klanten, winkeldieven en personeel lastiger het systeem uitschakelen of saboteren. Inbrekers zullen minder kieskeurig zijn, maar wellicht is een goed afsluitbare plaats dan te realiseren.

arrow_upward