incl. BTW

Alles over: opnameapparatuur voor beveiligingscamera’s

15 March 2015

Een beveiligingscamera set bestaat uit beveiligingscamera’s met een bijpassende recorder. Bij analoge camerabewaking en HD-SDI camera's maken we in de meeste gevallen gebruik van een Digital Video Recorder (DVR). HD-CVI werkt enkel via een CVR en HD IP bewakingscamera’s werken samen met een Netwerk Video Recorder (NVR) of in sommige gevallen een NAS.

U heeft opnameapparatuur nodig om alle opgenomen beelden op te slaan. Alle beveiligingscamera’s staan in verbinding met uw recorder en het opnameproces zal automatisch verlopen. U kunt kiezen voor opnameapparatuur met 4, 8, 16 of 24 kanalen en uiteraard is dit afhankelijk van het aantal beveiligingscamera’s dat u gebruikt. U kunt elk systeem gebruiken voor minder beveiligingscamera’s dan het aantal kanalen dat er beschikbaar is.

Via een recorder kunt u beelden terugkijken, u kunt beelden naar uw PC downloaden of u kunt direct live meekijken. U kunt bij de meeste systemen ook meekijken via uw smartphone met een Android of iPhone app die gratis is.

Opnameapparatuur en camerabewaking

Camerabewaking is een manier om criminaliteit te weren en tegelijk is het een opsporingsmethode wanneer er sprake is van een inbraak of diefstal. In sommige gevallen heeft u de camerabeelden pas na een aantal weken nodig. Een opnameapparaat bewaart, afhankelijk van de gekozen schijfruimte een paar dagen tot een maand opnames en u kunt deze op een later moment terugzien.

Camerabeelden kunt u gebruiken als bewijslast voor de politie en uiteraard kunt u ze ook gebruiken om uw thuissituatie of bedrijfspand in de gaten te houden. U weet (gelukkig maar) nooit waarvoor u de beelden kunt gebruiken, maar uiteraard bent u zo goed mogelijk voorbereid en is het prettig om al uw opnames op een harde schijf te bewaren. U kunt ervoor kiezen om uitsluitend bewegende beelden op te nemen en op deze manier opslagcapaciteit te besparen of u kunt continu opnames maken.

Kies voor de kwaliteit die bij uw beveiligingsoplossing past! 720p is soms ruim voldoende, maar in andere gevallen is alleen 1080p goed genoeg. Het verschil tussen 720p en 1080p is groter dan u op het eerste oog verwacht. Het beeld van 1080p camera's is 1920x1080 pixels, het beeld van 720p bewakingscamera's is 1280x720 pixels.

• Analoge recorder (DVR)
Gebruikt u analoge beveiligingscamera’s? Dan heeft u hier een analoge recorder voor nodig. De analoge recorder (DVR) werkt met analoge videobeelden en zet deze automatisch om tot digitale bestanden om op een harde schijf op te slaan. U kunt opnemen in een bepaalde resolutie en kiezen voor de gewenste capaciteit. Gemiddeld (afhankelijk van het precieze systeem en de kwaliteit waarin u filmt) kunt u de beelden tot een maand na opname terugkijken. Oude beelden worden automatisch overschreven door nieuwe beelden en op deze manier wordt de volledig opslagcapaciteit gebruikt. U kunt de beelden ook bekijken via de browser op uw PC.

• HD-CVI 720p recorder (CVR)
Gebruik een HD-CVI recorder als u HD-CVI beveiligingscamera’s gebruikt of wanneer u deze wilt kopen. Een HD-CVI recorder maakt het mogelijk om altijd beelden op te nemen met 4, 8 of 16 beveiligingscamera’s tegelijk. De beelden worden opgenomen in 720p/960p en kunt u altijd bekijken op uw smartphone, pc, tablet of direct via de TV. Gebruik een recorder met 1000 GB, 2000 GB of meer voor voldoende opslagcapaciteit.

• HD-SDI 1080p recorder (DVR)
Gebruik een speciale HD-SDI 1080p recorder om op uw HD-SDI beveiligingscamera’s aan te sluiten. De recorder zorgt ervoor dat alle beelden in 1080p beeldkwaliteit worden opgenomen. De totale opnametijd hangt af van de gekozen capaciteit en de gekozen beeldkwaliteit (resolutie, frames per seconde etc). Oud beeldmateriaal wordt automatisch overgeschreven door nieuw beeldmateriaal. 1080p biedt de mogelijk om in Full HD op te nemen en is qua kwaliteit net zo goed als een HD IP camerasysteem.

• HD IP 1080p recorder (NVR)
Gebruikt u IP bewakingscamera’s? Dan kunt u de beelden opnemen met een Network Video Recorder (NVR) indien de camera's beschikken over Onvif. Een HD IP recorder is geschikt om bewakingsbeelden in een zo hoog mogelijke kwaliteit op te nemen. U kunt de beelden van een HD IP 1080p recorder eenvoudig bekijken via een monitor, TV, PC of via uw smartphone.

Conclusie

Het kiezen van opnameapparatuur doet u in combinatie met het kiezen van de juiste beveiligingscamera’s. Denk na over uw specifieke wensen en sluit daar vervolgens een oplossing op aan. Kies voor analoge kwaliteit, 720p of 1080p Full HD. Een betere beeldkwaliteit vergt meer opslagcapaciteit en uiteraard wordt hier rekening mee gehouden. Kies voor voldoende opslag om meerdere weken aan beeldmateriaal te bewaren. Denk tot slot na over het aantal beveiligingscamera’s dat u wilt gebruiken en kies voor een opnameapparaat met één tot en met 24 kanalen. U kunt ook minder kanalen gebruiken dan de capaciteit toestaat.

Staat u op het punt om een beveiligingscamera set te bestellen? In dit geval kan CCTVwinkel u helpen met alle vraagstukken op het gebied van camerabeveiliging. Neem contact met ons op via info@cctvwinkel.nl of via de telefoon als we u ergens mee kunnen helpen.

arrow_upward