incl. BTW

Wat is Power over Ethernet?

16 October 2019

Een veelgestelde vraag is wat Power over Ethernet precies is. We noemen dit gemakshalve ook wel 'PoE'. Het is een technologie die het mogelijk maakt om data en spanning te leveren en dit m.b.v. een twisted pair-kabel (een standaard netwerkkabel) in een z.g. Ethernet-netwerk.

Waarvoor dient Power over Ethernet?

Deze technologie wordt ingezet om bijvoorbeeld IP camera's te voorzien van stroom. Maar het werkt ook op andere apparatuur zoals voip-telefoons en diverse soorten routers. Met Power over Ethernet is het niet mogelijk om grote stroomverbruikers, zoals servers of computers, van voeding te voorzien, omdat de PoE kabel een beperkt vermogen heeft.

IP camera’s met stroom via PoE

Bijna alle IP camera’s in onze webshop, met uitzondering van de CHD PTZ camera's, kunnen gevoed worden door middel van een Power over Ethernet kabel. Wanneer u een IP camera hebt aangeschaft en dit één van de andere modellen is, kunt u dus deze techniek gebruiken. Heeft u nog geen IP camera aangeschaft en bent u op zoek naar één? Bekijk dan eens ons aanbod IP camera’s met stroom via Power over Ethernet. 

Bekijk hier ons aanbod in IP camera's

Geen extra voedingsadapter nodig

Het grote voordeel van het gebruik van een PoE switch is o.a. dat er geen extra voedingsadapter nodig is bij het apparaat wat gebruik maakt van PoE voeding. Ook een 230 volt aansluiting ter plaatse is niet nodig. Waarom is dit zo'n groot voordeel? Vooral wanneer er geen stopcontact in de buurt is, terwijl u wel uw apparatuur moet kunnen gebruiken, kan u het netwerkapparaat toch gebruiken. De meeste netwerkkabels maken gebruik van tussen de vier en de acht aders in de kabel. Met Power over Ethernet worden er echter maar twee aders gebruikt. Er wordt gemeten hoeveel vermogen noodzakelijk is om het aangesloten toestel van stroom te voorzien. Daarna pas wordt de spanning doorgegeven. U kunt dus zonder schade toe te brengen een apparaat aansluiten wat geen gebruik kan maken van PoE, de spanning wordt dan simpelweg niet ingeschakeld.

Waarom is PoE handig voor camerabeveiliging?

Sommige beveiligingscamera’s ondersteunen PoE. Door middel van Power over Ethernet voeding worden de beveiligingscamera’s voorzien van stroom en maakt het gebruik van een extra voedingsadapter overbodig. Dit is handig als de IP-camera ingezet moet worden op een plaats waar stroomvoorziening via het stopcontact moeilijk haalbaar is. Voor een buiten camerasysteem is PoE ideaal, want u bent dus niet afhankelijk van een stopcontact. U kunt de beveiligingscamera ophangen waar u wilt. Power over Ethernet is ontworpen om netwerk-apparatuur te beschermen tegen overbelasting, minstroom of onjuiste installatie. Een handige tip wanneer u last heeft van een stroomstoring, want uw bewakingscamera gaat langer mee.

Wat is Power over Ethernet+?

Power over Ethernet+, ook wel gewoon PoE+ genoemd, is een opvolger van PoE. Om precies te zijn noemen we deze opvolger ' IEEE802.3at standaard'. Er worden met deze opvolger in plaats van twee, vier aders gebruikt. De aders worden voor stroomoverdracht en voor data-overdracht gebruikt. In totaal kan men 32 Watt aan overdracht van vermogen inzetten. Uiteraard gaat in de kabel zelf een beetje vermogen verloren maar u houdt veel vermogen over. Ongeveer 30 Watt. Power over Ethernet+ kan gebruikt worden voor bewaking- en beveiligingscamera's en voor allerlei soorten randapparatuur. Het is ook mogelijk om PoE apparatuur aan te sluiten op een PoE+ switch.

Welke kabel dient u te gebruiken voor PoE?

Als u gebruik wilt maken van Power over Ethernet is een UTP of FTP kabel van minimaal Cat 5e noodzakelijk. U kunt er dus ook voor kiezen om de aansluiting te regelen met een Cat 6 of Cat 7 kabel. Belangrijk hierbij is om altijd te zorgen voor een goede, storingsvrije kabel voor het aansluiten van uw PoE switch.

Bekijk hier onze netwerkkabels

Neem gerust contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Power over Ethernet voeding? Neem dan contact met ons op! Ook voor vragen over één van onze producten staan onze medewerkers natuurlijk altijd voor u klaar. Samen met u gaan we graag op zoek naar de meest geschikte IP camera’s en PoE kabels.

Neem contact op

arrow_upward