incl. BTW

IP camera via internet bekijken

9 February 2016

Een IP camera via internet bekijken? We leggen uit wat de mogelijkheden en aandachtspunten zijn in deze blogpost.

We gaan in deze blogpost dieper in op het via internet bekijken van een IP camera. We gaan er bij de uitleg van uit dat u beschikt over een IP camera van CCTVwinkel, of deze nog wilt aanschaffen. Het kan immers zijn dat IP camera's van andere leveranciers anders werken.

Bekijk hier alvast het aanbod van IP-camera's

Niet alleen IP camera via internet

Soms wordt gedacht dat alleen IP camera's via internet te bekijken zijn. Dat is echter een misverstand, ook analoge bewakingscamera's en HD-CVI camera's (720p en 1080p) zijn via internet te bekijken. Het is echter wel zo dat voor deze beveiligingscamera's een recorder met netwerkaansluiting vereist is. Bij een IP camera van CCTVwinkel is het meekijken via internet ook mogelijk zonder tussenkomst van een recorder/NVR.

IP camera op mobiele telefoon of tablet bekijken

Voor onze IP camera's is een gratis app beschikbaar in de app stores voor iOS en Android. Na het installeren van de Bitvision app dient u zich (tevens gratis) te registreren. Na het registreren kunt u de serienummers van uw IP camera's toevoegen aan uw account. Zonder moeilijke instellingen in uw modem/router kunt u de IP beveiligingscamera's dus op uw mobiele apparaat bekijken.

Let wel op het dataverbruik. Het continue bekijken van camerabewaking beelde kan een hoog dataverbruik en dus hoge kosten met zich meebrengen. De app is gratis, het dataverbruik rekent u af met uw internet provider (bijvoorbeeld KPN of Vodafone). Meekijken via een wifi netwerk zorgt niet voor een hoger mobiel dataverbruik, schakel dus wifi in indien mogelijk.

IP camera op een computer bekijken

Een IP camera is eigenlijk een soort kleine computer. Via het IP adres van de IP camera kunt u middels internet explorer inloggen op de webpagina van de IP camera. Op deze webpagina heeft u verschillende mogelijkheden, waaronder:

- Live meekijken
- Direct opnemen en opslaan op uw PC
- Datum/tijd instellingen
- Privacy instellingen (deel van het beeld "afplakken")
- Beeldinstellingen (belichting, infrarood aan/uit/automatisch, witbalans, etc)
- Gebruikersinstellingen
- Netwerkinstellingen
- Algemene instellingen (resolutie, cameranaam, tekst op het beeld, streamsnelheid)

Belangrijk is dat het IP adres van de camera vanaf de computer bereikbaar is. Bevinden de IP camera en de PC zich binnen hetzelfde netwerk, dan kunt u het internet IP adres van de bewakingscamera gebruiken (bijv. 192.168.1.10). Bivindt u zich echter buiten het netwerk van de IP camera, dan dient u de poort (meestal 80) door te sturen in uw router. U logt dan in via het externe IP adres van uw internetverbinding (vindbaar via www.watismijnip.nl).

IP camera via Bitvision Cloud Center

Heeft u een Bitvision account en uw IP camera of camera's daar aan toegevoegd? Dan kunt u via het Bitvision cloud center eveneens inloggen. Via www.freeip.com (met Internet Explorer ivm plugin) kunt u aan de rechterzijde inloggen met uw Bitvision account. Voor het inloggen via de Bitvision website hoeft u geen instellingen in uw router te wijzigen, of uw externe IP adres te achterhalen. Het is echter niet mogelijk om hier camera instellingen te wijzigen.

Vragen?

Zijn er nog zaken onduidelijk, of wilt u weten welke IP camera geschikt is voor uw situatie, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een IP camera buiten, of juist binnen in een kleine ruimte? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 050 - 30 70 070 of per e-mail via info@cctvwinkel.nl

Neem contact op

arrow_upward