incl. BTW

Een bewakingscamera op de TV aansluiten

8 February 2014

Als opnemen niet noodzakelijk is, kan het ook interessant zijn om een bewakingscamera op een TV aan te sluiten. U kunt dan live meekijken en ingrijpen indien nodig.

Het aansluiten van een analoge bewakingscamera op een TV is doorgaans mogelijk zonder tussenkomst van andere apparatuur. Vaak is echter wel een koppelstuk nodig omdat TV's meestal geen BNC aansluiting hebben. Met een CW-BFRM koppelstuk zorgt u er voor dat de kabel geen BNC connector, maar RCA connector heeft.

RCA, oftewel tulp aansluiting

Met bovengenoemd koppelstuk kunt u de camera eenvoudig aansluiten op de gele tulp ingang van de TV. Heeft de TV niet zo'n ingang, dan is het mogelijk om met een speciaal verloopstuk (verkrijgbaar bij de lokale elektronicazaak) van een scart aansluiting een tulp aansluiting te maken.

Alleen het juiste kanaal selecteren

Om direct mee te kijken hoeft u verder niets te doen. Uiteraard moet de beveiligingscamera voorzien zijn van stroom en moet de kabel aan beide kanten zijn aangesloten. Op de TV hoeft u enkel de juiste ingang te selecteren om direct beeld te krijgen. Opnieuw zoeken naar zenders, of de instellingen te resetten. Wilt u niet meer naar het beeld van de camera kijken? Dan zet u de TV simpelweg weer op de normale ingang.

Niet voor HD IP camera's

Bovenstaande methode werkt helaas niet voor HD IP bewakingscamera's. Deze camera's hebben een netwerkuitgang en geen analoog videosignaal zoals een analoge camera dat heeft, en een TV dat nodig heeft.

arrow_upward