incl. BTW

Het gebruik van Power over Ethernet (PoE) en het verschil tussen IEEE802.3af IEEE802.3at

15 December 2014

IP camera's en andere netwerk apparatuur kan vaak gevoed worden middels Power over Ethernet, oftewel PoE. Een techniek die er voor zorgt dat zowel netwerk als stroom via dezelfde netwerk (UTP) kabel gaan. De aangesloten apparatuur heeft dan geen losse voeding nodig. Ook splitters of passieve injectors zijn niet meer noodzakelijk.

De Power over Ethernet switch

De meest gebruikte manier om PoE bewakingscamera's aan te sluiten is de PoE switch. Een Power over Ethernet switch is beschikbaar vanaf 4 poorten en kan daarmee dus 4 apparaten van stroom en netwerk voorzien. Er zijn 2 verschillende soorten PoE switches, te weten:

- IEEE802.3af, oftewel standaard PoE
Een IEEE802.3af PoE switch levert 15.4 watt en 12 volt per poort. Daarmee kunnen apparaten met een stroomverbruik tot 1.25 Ampere gevoed worden.

- IEEE802.3at, oftewel PoE+
Een IEEE802.3at Power over Ethernet switch levert 30 watt per poort en 12 volt. Apparaten die meer stroom nodig hebben, tot 2,5 ampère kunnen daarmee worden aangesloten op de PoE+ switch.

De PoE splitter

Heeft u een netwerkcamera of ander apparaat waarop geen PoE beschikbaar is, dan kunt u deze door middel van een Power over Ethernet splitter alsnog voorzien van stroom. De splitter wordt gevoed door de netwerkkabel met PoE en biedt de mogelijkheid een 12 volt en een netwerkkabel aan te sluiten. Afhankelijk van het model splitter kunt u ook nog kiezen tussen een 5 of 12 volt uitgang. Bekijk en koop uw PoE splitter eenvoudig online in onze webshop!

Wat is een PoE extender

De maximale kabellengte bij Power over Ethernet is afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte kabel. De maximale lengte van 100 meter is haalbaar indien de kabel van hoge kwaliteit is en op de juiste manier aangesloten wordt. Omdat het soms voorkomt dat apparatuur, vooral beveiligingscamera's op een langere afstand geplaatst moet worden is een Power over Ethernet extender/versterker beschikbaar. De Versterker zorgt er voor dat de kabel met nog eens 100 meter verlengd kan worden.

Niet verwarren met EoP

Power over Ethernet moet niet verward worden met Ethernet over Power, oftewel netwerk via het stopcontact. Daarnaast is PoE niet mogelijk indien gebruik gemaakt wordt van EoP, aan de ontvangende kant zal dan alsnog een voedingsbron geplaatst moeten worden.

arrow_upward